Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hoe pak je je toilettas zo efficiënt mogelijk in?

Glamping is een geweldige manier om te genieten van de natuur en even helemaal weg te zijn van de dagelijkse sleur, zonder in te leveren op luxe. Bij het inpakken voor een kampeeravontuur is het belangrijk om slim en efficiënt te zijn, vooral als het gaat om je toilettas. Beperkte ruimte en het gewicht van je bagage kunnen een uitdaging zijn. Daarom vind je in dit artikel een paar handige tips.

Maak een checklist

Voordat je begint met inpakken, maak je een checklist met waar je heen gaat, wat je gaat doen en welke essentiële verzorgingsproducten je nodig hebt. Denk aan tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, zeep, deodorant, gezichtsreiniger, zonnebrandcrème, insectenwerend middel, enz. Zorg ervoor dat je alleen de absolute must haves meeneemt om overbodige bagage te voorkomen.

Mini-versies van verzorgingsproducten

De meeste drogisterijen en supermarkten bieden mini-versies van populaire cosmetica aan. Deze zijn ideaal voor kampeervakanties, omdat ze weinig ruimte innemen en lichter zijn dan hun normale tegenhangers. Investeer ook in reisflesjes en -potjes waarin je jouw favoriete producten kunt overgieten. Als alternatief kun je ook kiezen voor samples of proefverpakkingen van verzorgingsproducten en make-up die je nog niet eerder hebt gebruikt.

Multifunctionele producten

Kies voor multifunctionele producten om ruimte te besparen in je toilettas. Er zijn bijvoorbeeld 2-in-1 shampoos en conditioners verkrijgbaar, evenals reinigingsproducten die geschikt zijn voor zowel je gezicht als lichaam. Een lippenbalsem met zonnebrandfactor kan dienen als zowel lipbescherming als zonnebrandcrème.

Droge producten

Overweeg het gebruik van droge verzorgingsproducten, zoals gezichtsdoekjes in plaats van een vloeibare cleanser, en poedershampoo of talkpoeder. Deze producten nemen minder ruimte in beslag en hebben geen risico op lekken in je tas.

Minimalistische make-up

Als je gewend bent make-up te dragen, houd dan je make-up routine zo eenvoudig mogelijk tijdens het kamperen. Kleine producten zoals mascara gaan vaak makkelijker mee, maar een uitgebreide skincare en make-up routine zal je misschien iets meer moeten beperken. Kies voor mini-versies van je favoriete make-up producten of ga voor multifunctionele producten, zoals een getinte moisturizer met zonnebrandcrème.

Gebruik van kleine zakjes

Gebruik kleine zakjes om je (mini)verzorgingsproducten geordend te houden. Dit voorkomt niet alleen dat ze rondslingeren in je tas, maar maakt het ook gemakkelijker om ze snel te vinden wanneer je ze nodig hebt.

Biologisch afbreekbare producten

Als je gaat glampen in de natuur, overweeg dan biologisch afbreekbare verzorgingsproducten om je ecologische voetafdruk te minimaliseren. Steeds meer merken bieden milieuvriendelijke opties aan voor producten zoals zeep en shampoo.

Door je toilettas efficiënt in te pakken en mini-versies van verzorgingsproducten te gebruiken, kun je zorgeloos genieten van je glamping-vakantie. Met de juiste voorbereiding kun je je persoonlijke verzorging op peil houden zonder overbodige spullen mee te sjouwen. Zo blijf je gegarandeerd de hele trip stralen!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Glamping Resort Orlando in Chianti

Familie Derks, 3 december 2014

Leuke animatie voor de kids!

Prijs kwaliteit verhouding is goed. Ligging is prachtig. Goed restaurant. Goede animatie voor kinderen.

Omgeving tips

De mooie, kleine dorpjes, het natuurpark, de vergezichten, wijnboerderijen.

Bezocht Glamping Resort Orlando in Chianti in augustus 2016 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Glamping.nl