Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Jouw guide langs Novigrad, Poreč en Rovinj!

Ontdek Istrië met deze routebeschrijving langs de mooiste bestemmingen en glampings! Doe inspiratie op door dit blog te lezen en droom weg naar de Istrische kust. Je zult lezen dat er genoeg te doen is rondom deze prachtige stadjes. Natuur, luxe, stad en strand komen samen in deze trip. 

Rondneuzen in Novigrad

Je roadtrip begint in Novigrad, een pittoresk stadje welke zeker een bezoek waard is! Kies er dan ook voor om in het lanterna premium resort te verblijven. Lees hier meer over het laterna premium resort. Om verder te gaan over Novigrad; het is hét voorbeeld van een Istrische stad. In Novigrad is er voor de gehele familie genoeg te ondernemen, zo is er een groot waterpark net een paar kilometer buiten Novigrad genaamd: Istralandia. Dit waterpark heeft 6 zwembaden en 15 verschillende glijbanen. Van beachvolleybal tot raften, genoeg te doen! 

Ook de stad Novigrad heeft veel te bieden. Je hebt er mooie stranden en helderblauw water. Hier kan je na je ochtend hardloop rondje langs de zee, wakker worden met een lekker bakje koffie. Wat eten betreft kan je hier ook goed vertoeven. Niet alleen langs de zee hebben ze de meest verse vis, maar ook in de stad hebben ze de beste restaurants waar je alle smaken van istrië terugvindt. Het is natuurlijk niet gek dat Istrië goed eten heeft, met Italië als buurman. 

Foto via Pixabay

Rondwandelen in het prachtige Poreč 

Na een aantal dagen te verblijven in Novigrad, is het tijd om door te gaan naar Poreč. Deze stad is een van de meest populaire bestemmingen in Kroatië en dat is niet voor niets. Verblijf ondertussen in het prachtige Boutique Camp Materada Beach wat in de buurt ligt van Poreč. Lees hier waarom deze camping op zichzelf al een bezoek waard is. 

In Poreč is er genoeg te beleven en te doen. Zo zijn er veel activiteiten te beleven rondom Poreč voor de gehele familie. Fiets vanaf de camping naar de stad en ga daarna verder de natuur in. Er zijn vele fietsroutes, zoals langs de kust. Daarbij heb je in Poreč ook een skilift waar je vele sprongen kan wagen. Het is ook zeker geliefd door de lokale bevolking dankzij de relaxte sfeer. Naast de sportieve activiteiten kan je in de stad ook genieten in een van de wijnhuizen welke Poreč rijk is. De wijn in Istrië is van hoge kwaliteit, en dit zal je dan ook zeker terug proeven. Naast alle activiteiten kun je natuurlijk ook ouderwets genieten van de historische straatjes, welke vele verhalen verborgen houden. Geniet na je drukke dag weer van de heerlijke rust op de boutique camping. 

Foto via Pixabay

Met rollende banden naar Rovinj!

Rovinj, nog meer pittoreske straatjes, heerlijk eten en met als kers op de taart; dolfijnen spotten! Je kan verblijven op de Camping val Saline in de buurt van Rovinj. Ook deze camping is van alle markten thuis, lees hier meer. Vanaf de camping kan je Rovinj makkelijk bereiken. Rovinj is een leuke stad zelf om te bezichtigen, hier heeft zich veel geschiedenis afgespeeld, welke wacht om door jou ontdekt te worden. Daarbij is er in de omgeving ook genoeg mooie natuur om te bewonderen. Zo is er een 10 kilometer lange canyon waar je doorheen kan met de boot. Deze kan je ook bewonderen door te mountainbiken of te wandelen op het vasteland. Naast deze grote canyon is er ook een natural park dichtbij. De natuur woekert hier prachtig rond en je kan er goed genieten van de rust.  

De haven van Rovinj is ook weer prachtig op zichzelf. Houd jij of iemand in je familie van vissen? Loop dan vooral naar een van de vissers toe en vraag of je mee mag helpen op vissers tripje tegen een kleine betaling. Lokaler kan het niet! Combineer al deze activiteiten met dagtripjes, maar kies er natuurlijk ook voor om af en toe lekker rustig aan te doen. Het is natuurlijk niet voor niets vakantie!

Hoe zou jij je rondreis langs deze stadjes inplannen?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Eurosurf

Familie Wubbolts, 2 januari 2017

Prettige sfeer!

Mooie rustige camping, vlakbij het strand. De omgeving is mooi, in de periode dat wij er waren was er een prettige sfeer en mooi weer.

Bezocht Eurosurf in augustus 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl