Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Alleen op avontuur naar Porto!

Porto, een stad in het noorden van Portugal. Als je aan Portugal denkt, dan is Porto waarschijnlijk niet de stad die als eerste in je opkomt. Vaak denken mensen aan de Algarve of de hoofdstad Lissabon, een stad met een rijke geschiedenis. Maar met een overdosis aan zon hoef je niet per se in het zuiden van Portugal te blijven hangen, want het noorden van Portugal heeft ook heel veel te bieden.

Wil je bijvoorbeeld toch genieten van het strand? Of toch een dagje winkelen? Je laten onderdompelen in de Portugese cultuur, een boottocht maken op de Douro rivier of toch liever een échte Port proeven? In Porto kan dit allemaal.

Nieuwsgierig naar Porto

Zelf was ik nooit in het noorden van Portugal geweest. Vaak zocht ik met familie het zuiden van Portugal op. In Amsterdam heb ik samengewoond met een huisgenoot die uit Porto komt. De verhalen die hij vertelde over zijn geboorteplaats maakte mij nieuwsgierig naar de stad. Sterker nog, ik moest de stad dat jaar nog zien en al snel had ik in de zomer van 2016 mijn vliegticket naar Porto geboekt.

Eén ding wist ik zeker: ik wilde de stad op eigen houtje opzoeken en zelf de stad leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten en verdwalen in de Portugese straten. Verdwaald was ik al op het vliegveld. Gelukkig zijn Portugese mensen ontzettend lief, behulpzaam en spreken ze over het algemeen goed Engels. Met mijn woordjes ‘olá’, obrigada en ‘como estás’ die ik spreek, waren de Engels sprekende Portugezen een voorrecht.

Portugese sfeer

Toen ik São Bento – een metrostation in de stad én bekend treinstation in Porto – uitliep voel je de Portugese sfeer meteen. Dit komt ook door de Portugese architectuur. Alle huizen hebben dezelfde soort stijl, maar toch is ieder huis uniek. Het is alsof je honderden jaren terug in de tijd gaat. Alsof je in de geschiedenis leeft, met oude gebouwen, mensen die veel op straat leven en een stad die zijn authenticiteit ademt.

porto

De warmte straalt niet alleen uit de zon, maar ook uit de mensen. The way of life is in Portugal anders zoals ik die in Nederland gewend ben. De mensen leven in Porto veel meer op straat en alles is relaxter. Na het inchecken in het hotel ging ik de stad verkennen, en dat betekent lekker rond slenteren. Ik reisde alleen, maar ik ken gelukkig wat mensen die uit Porto komen en die ik dus af en toe om hulp of advies kon vragen. Tijdens het struinen door de Portugese straten ben je vrij snel aan een drankje toe. Door de vele heuvels is het aan te raden om geen hakken of moeilijke schoenen aan te trekken. Uiteindelijk zijn alle heuvels het uitzicht over de Douro rivier het alles waard.

Een lunchtip: ga naar een restaurant die ‘francesinha’ aanbiedt. Francesinha is een typisch gerecht uit Porto en elke Portugees is er verliefd op. Het ziet er in eerste instantie niet echt verleidelijk uit. Maar schijn bedriegt. Een francesinha is een soort toast dat is gevuld met vlees. Bovenop het brood zit gesmolten kaas en een gebakken ei. Daarnaast wordt bij de francesinha standaard een speciale bijhorende saus serveert en een bord patat.  Dat het een caloriebom is, zal ik niet ontkennen. Voordeel is dat je een francesinha dankzij de Portugese heuvels er binnen één dag afloopt, geen paniek dus! Een Portugese vriend nam mij mee naar een restaurant en liet mij de beste francesinha proeven. En ik moet zeggen: een must try!

Mijn eerste dag liep al snel ten einde. Moe van de reis en nieuwe indrukken, maar nog nét genoeg energie om Porto by night te ontdekken. Van tevoren had ik al aardig wat research gedaan waar hét uitgaansgebied van Porto was. Na een gin-tonic in de stad ging ik erop uit. In Porto is Gaiera de Paris dé straat om uit te gaan. Hier zijn verschillende bars en clubs te vinden. In deze straat gaan ook veel locals uit. Leuk als je Portugese mensen tegen het lijf wilt lopen. Boîte en Kasa da Praia zijn ook bekende clubs onder de Portugezen. De eerste avond was een super avond, waar ik verschillende mensen heb ontmoet. Toen de zon weer opkwam ging ik naar bed, even wat uren bijslapen om de volgende dag meer van Porto te ontdekken. Klik hier om deel 2 van mijn avontuur te lezen!

Tip: vanaf camping Quinta da Tapada ben je met twee uurtjes in Porto! Deze camping ligt bij een gerestaureerd Portugees landhuis en heeft Nederlandse eigenaren. Je overnacht er in een luxe Tendi Safaritent Comfort!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Categorieën

8

Quinta da Tapada

Familie Lemmers, 17 februari 2017

Goeie tenten!

Mooie locatie, fijn dat er een zwembadje was. De tent die er al staat is een erg goeie optie voor mensen die willen kamperen en zo’n goeie tent willen bewonen.

Omgeving tips

De strandjes aan de Douro.

Bezocht Quinta da Tapada in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl