Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Boerderij Ameland

Ameland, Nederland, Op de wadden

 • Glamping op Ameland
 • Bezoek het Maritiem Museum
 • Paarden op de boerderij

Even lekker uitwaaien op Waddeneiland Ameland? Kies voor een verblijf op Boerderij Ameland: een prachtige schapenhouderij op slechts een paar km. van het strand. Officieel is het nog zo’n 3 kilometer, maar de boer vertelt je graag de kortere weg!

Op zoek naar een bestemming voor een vakantie in Nederland? Denk eens aan Ameland! Iets specifieker: een glamping accommodatie op Boerderij Ameland. Een gezellige schapen- en paardenhouderij die ook nog ganzen opvangt. De boerderij heeft een schitterende ligging, niet te ver van het strand op een van de mooiste plekjes van Nederland.

Op de boerderij heb je geen tijd om je te vervelen. Help mee met het voeren en verzorgen van de schapen. Maak een rit met een van de paarden, of vermaak je een dagje tussen de kippen. Een heerlijke plek om even uit te waaien met de kids. Zij vermaken zich zeker prima op de boerderij. Doordat het terrein autovrij is kunnen ze gaan en staan waar ze willen.

Glamping bij Boerderij Ameland

En na een dagje ravotten op het boerenland zullen ze slapen als roosjes. Dit doen ze in de zachte bedden van de (stapel)bedstee van de BoerenBed Tent of de HeerenBoer Tent. Voor de ouders staat er een supergroot (2m bij 1.80m) tweepersoonsbed klaar. Na een paar nachten op Boerderij Ameland ben je dus zeker lekker uitgerust.

Niet alleen van binnen zijn de beide tenten prachtig, ook het uitzicht is adembenemend. Kies je voor de HeerenBoer Tent dan weten we zeker dat je vele avonden zult doorbrengen op het overdekte terras met een lekker glaasje wijn. Zo geniet optimaal van de koele avondlucht en het panoramische uitzicht over de weilanden. Maar ook op de picknicktafels voor de BoerenBed Tent is het goed verblijven. De tenten zijn zo heerlijk, eigenlijk wil je niet meer naar huis!

In de omgeving

Wie op vakantie wil op Ameland gaat natuurlijk over met de veerboot. Het is een vaartocht van zo’n drie kwartier: genoeg tijd om vast te wennen aan het ontspannen gevoel. Vanaf de aankomst ben je ook zo op de boerderij. Vanaf hier kun je prima op de fiets het eiland ontdekken. Langs prachtige duinlandschappen en door de gezellige dorpjes die het eiland rijk is. Je kunt ervoor kiezen je eigen fietsen mee te nemen, of je huurt ze ter plaatse.

Een van de mooiste dingen aan Ameland is het Maritiem Centrum Abraham Fock. Het is een heel interactief centrum dat je van alles leert over het leven op een schip. Neem deel aan een reddingsactie, leer over navigeren en luister naar eeuwenoude kapiteinsverhalen. Een gezellig datje uit voor jong en oud!

Voorzieningen van Boerderij Ameland
 • Barbecue mogelijk
 • Kindvriendelijk
  • Animatie
  • Kinderbed/stoel
  • Speeltuin

Boerderij Ameland op de kaart

Toon op kaart

Hoe lang ben ik onderweg?

Routebeschrijving

Glamping.nl