Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Yurt

Bijzonder veel ruimte!

In Midden-Azië wisten ze het eigenlijk al lang: de Yurt is de ideale overnachtingsplaats. Van oorsprong is deze tent dan ook helemaal geen vakantie accommodatie, maar een woning! Voor de nomaden uit het midden van Azië was het een tent die makkelijk te vervoeren was, maar toch bestand tegen de extreme weersomstandigheden.

In een Yurt waan je je thuis

Het woord Yurt staat in de Turkse volksmond steeds vaker voor thuis. En ook de Mongoolse naam voor deze tent, Ger,  betekent thuis. En dat begrijpen we wel, want wie de ruime tent binnenstapt voelt zich ook al snel thuis! Door haar ronde vormen en open indeling voelt een ruime tent toch lekker knus aan.

Bovendien geniet je van goede bedden nemen je mee in het ware 1001-nacht gevoel. Veel kussens, warme kleuren, goede matrassen: wat wil je nog meer? Hoewel een sanitair binnen een yurt vaak nog net te veel gevraagd is, is de ruime tent meestal wel voorzien van een eigen keuken en een comfortabele zithoek. Naast lekker slapen, is het dus ook echt glamping!

Tegen alles bestand

Traditioneel getrouw bestaat een yurt uit een houten frame met vilten bekleding. Het houten frame van de wanden is opgebouwd uit een heleboel latjes die samen een ruitjespatroon vormen. Dit maakt de tent niet alleen lekker stevig, maar zorgt er ook voor geen haringen nodig zijn. Vanuit de wanden gaan er latten schuin omhoog tot in een punt: dat vormt het dak.

De vilten bekleding zorgt ervoor dat de tent goed isoleert: hierdoor heb je het ’s zomers niet te warm, maar is de tent ’s winters ook echt lekker comfortabel. Zeker wanneer je voor een variant kiest met een houtkachel in de tent! Op die manier zit je bij elk type weer er lekker comfortabel bij. Zoals de nomaden het al bedacht hadden!

Onze favoriete Yurt bestemmingen

Glamping.nl