Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Bourgogne

Luxe kamperen in de wijnstreek van Frankrijk voor een culinaire kampeervakantie

De Bourgogne staat in eerste instantie bekend om de wijn. Het is een wijnstreek in het oosten van Frankrijk. Hier worden vooral de rode pinot noir en de witte chardonnay geproduceerd. Het is een van de beroemdste Franse wijnstreken en daarom de perfecte vakantielocatie voor de wijnliefhebber! Echter, als je niet zo’n wijnliefhebber bent, kun je hier ook zeker terecht voor de karakteristieke Franse dorpjes. En verblijven doe je natuurlijk in een luxe glamping accommodatie, wel zo gezellig. 

Klimaat

Het glampen in de Bourgogne is fantastisch. Om ervoor te zorgen dat de wijndruiven goed kunnen groeien, moet er een klimaat zijn met veel zonuren. In de Bourgogne valt er echter wel meer neerslag dan in de andere regio’s in Frankrijk, maar de temperatuur kan in de zomer oplopen tot een heerlijke 26 of 27 graden. In de zomer kunnen er wel onverwachte onweersbuien voorkomen. Met een landklimaat zijn de zomers erg warm en de winters erg koud.

Om het campingleven met de warme zomers te ervaren, maar om toch ook de nodige luxe te hebben in het geval dat er een onweersbui komt, kun je gaan glampen. Denk hierbij aan een luxe lodge of een grote safaritent. In principe kampeer je gewoon, maar dan met meer faciliteiten en ruimte!

Levensgenieters

De Bourgondiërs worden vaak neergezet als levensgenieters en dat is niet voor niets. Ze hebben veel plezier in koken en dat doen ze dan ook met passie. Rustig borrelen met een wijntje en wat hapjes vinden ze heerlijk en ze eten gerust meerdere maaltijden per dag (borrelhapjes meegerekend). Maar de Bourgogne is niet alleen een must voor de traditionele gerechten. Ook voor de cultuur kun je hier goed terecht. Vanuit de camping kun je interessante en leerzame uitstapjes maken, naar bijvoorbeeld Dijon, de hoofdstad van de Bourgogne. De regio ligt tussen Parijs en Lyon in, dus voor een dagtripje kun je ook naar een van deze steden toe.

Bezienswaardigheden

De Bourgogne kent een grote geschiedenis. De historische sfeer van de dorpen en steden in de Bourgogne nemen je mee naar de Middeleeuwen. De nauwe straatjes en de oude dorpjes doen je aan deze periode denken. Het dorp Autun is een van de oudste dorpen van de Bourgogne. Bekijk de overblijfselen van een Romeins theater en in augustus kan je in dit theater zelfs een toneelstuk bewonderen!

Glamping in de Bourgogne

Kort gezegd, de Bourgogne is een goede uitvalsbasis om te gaan glampen. Vanuit deze omgeving kun je meerdere steden en dorpen bezoeken in de omgeving. Geniet van de natuur en van de historische cultuur in Frankrijk. Kijk bij ons aanbod van luxe glamping accommodaties voordat je je volgende vakantie boekt!

Populaire bestemmingen in Bourgogne

Glamping.nl