Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Bretagne

Luxe kamperen in Bretagne voor een relaxte kampeervakantie

Bretagne is een Franse provincie helemaal in het westen van Frankrijk. Bretagne is het schiereiland van Frankrijk, wat ten zuiden van Normandië ligt. De prachtige omgeving is perfect om te kamperen en wat is dan beter dan glamping? Geniet van een luxe kampeerervaring in de natuur van Bretagne!

Klimaat en natuur

Het klimaat in Bretagne verschilt niet veel met dat van Nederland. Het wisselvallige, zachte zeeklimaat zorgt voor wat nattigheid. Hier moet je je geen harde regen bij voorstellen, maar meer motregen. De zomermaanden zijn het zonnigst en door de warme Golfstroom zijn de temperaturen heerlijk. Om je met de regenval niet te hoeven opsluiten in een kleine tent, is het hier goed vertoeven in een glamping accommodatie. Met een grote glamping accommodatie heb je genoeg ruimte om spelletjes te spelen of je te vermaken als er wat regen valt.

Bretagne wordt vooral gekenmerkt door lange, uitgestrekte akkers en weilanden. Het landschap, in combinatie met het zachte weer, maakt Bretagne perfect voor activiteiten. Veel toeristen lopen de pelgrimswegen naar de Mont Saint-Michel, dit is een belangrijk bedevaartsoord.

Steden en dorpen

Aangezien Bretagne een wisselend verleden heeft met de Fransen en de Britten, zijn er veel bezienswaardigheden over die historische tijd. Denk hierbij aan grote forten en kastelen. Een bekende stad in Bretagne is Bécherel. Het is echter geen grote stad, maar een klein, pittoresk stadje met middeleeuwse, nauwe straten. Slenter door het centrum en bezoek de jaarlijkse Boekenmarkt en wandel door de kleurrijke tuin van Thabor met trappetjes. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

De hoofdstad van Bretagne, Rennes, is een grotere en meer bekende stad dan Bécherel, maar heeft zeker dezelfde charme. De gebouwen en pleinen komen nog uit de 17e eeuw en ook het enorme Parlement en stadhuis geven de stad echte sfeer mee.

Eilandtripjes

Wat erg leuk is om vanuit Bretagne te doen, is één van de eilanden rondom het schiereiland te bezoeken. Met de boot kom je gemakkelijk op het eilandje. Onder andere kun je in Brest tickets kopen voor de overtocht. Een prachtig eiland is Ile-de-Bréhat, met als bijnaam het Bloemeneiland. De zeldzame en opvallende bloemen op het eiland geven waarde aan de naam. Op Belle-Ile vind je mooie, witte zandstranden, mooie duinen en ruige kliffen. De dagtochtjes naar de eilanden zijn zeker de moeite waard.

Glamping in Bretagne

Al met al is Bretagne een goede vakantiebestemming. Het is niet al te lang rijden vanuit Nederland en zeker voor een vakantie met kinderen is de reistijd perfect! Bij ons aanbod in luxe glamping accommodaties kan je alle bestemmingen vinden. Dus kijk daar zeker even als je je volgende vakantie gaat boeken!

Populaire bestemmingen in Bretagne

Glamping.nl