Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Les Landes

Ga op een luxe kampeervakantie in het zonnige Zuid-Frankrijk

Les Landes maakt deel uit van de provincie Aquitanië en heeft een prachtige kuststrook, de Côte Landaise, aan de Atlantische Oceaan. Door de koele zeewind is het klimaat in de zomer erg aangenaam. Les Landes staat bekend om zijn hoge golven: ideaal voor surfers! Door de wilde golven is de zee wat minder geschikt voor kinderen, maar gelukkig bezit Les Landes ook over een aantal binnenmeren vlakbij de kust waar je heerlijk kan zwemmen, zonnen en watersporten.  Het gebied bestond grotendeels uit moerassen totdat Napoleon III het liet ontginnen en beplanten met pijnbomen. Nu beschikt Les landes over het grootste aangesloten bosgebied van Europa! In het natuurpark Les Landes de Gascogne kan je fietsen en wandelen door de dennenbossen of zelfs per kano de prachtige natuur ontdekken. Kom daarna tot rust in je luxe glamping in Les Landes! Bekijk de luxe accommodaties hier!

Ontspanning of Actief: alles kan!

Op culinair gebied doet Les Landes zeker niet onder. Geniet in de avondzon van biologische eend onder het genot van de sterke alcoholische Armagnac. Hou je van wandelen? Neem één van de drie routes naar het bedevaartsoord Santiago de Compostela of ga de Pyreneeën op! Biarritz is de surfhoofdstad van Europa. In Biarritz kan je ook het Musée du Chocolat bezoeken. Smullen! Zijn de golven in Biarritz nog iets te wild voor je dan kun je je ook begeven naar rustiger water in Baskenland. Dit gebied heeft een geheel eigen cultuur en geschiedenis die verbonden is met zowel Frankrijk als Spanje. Een interessant gebied om te ontdekken! Dompel daarna onder in één van de twaalf thermen van Dax. Hier kan je heerlijk tot rust komen in een modderbad of je laten masseren. Ontspan je in de bron van Nehe. Hier stroomt warm water van maar liefst 64 graden celsius! Ben je geïnteresseerd in de Gallo-Romeinse tijd? Maak dan ook een wandeling door de binnenstad van Dax. Hier tref je bijvoorbeeld de historische stadsmuren of het Borda museum met archeologische vondsten uit die tijd.

Met de kinderen kan je een stedentrip naar Bordeaux maken, waar je zelf kunt genieten van de beruchte wijnen van Bordeaux. Daarnaast is Walibi Aquitaine in Roquefort een wild uitstapje die de kinderen gegarandeerd waarderen. Wil je toch meer de natuur in dan kan je ook gaan boomklimmen in Parc-en-Ciel. Hier is het ook mogelijk om te gaan lasergamen of midgetgolfen.

Glamping in Les Landes

Of je nou actief bezig wilt zijn of wilt werken aan je kleur, in Les Landes ben je op de goede plek! Met een groot scala aan verschillende activiteiten is Les Landes een heerlijke plek om je vakantie door te brengen. Ben je benieuwd geworden naar een glamping in Les Landes? Kijk dan nu bij ons aanbod! Neem ook eens een kijkje bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Les Landes

Glamping.nl