Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Limousin

Luxe kamperen in de Limousin voor een glamorous kampeervakantie!

Een bijzonder groene regio in het midden van Frankrijk nog onontdekt door het massatoerisme, dat is de Limousin. Het is een dunbevolkte regio en daarmee ideaal voor de rustzoeker. Hier kan je op je gemakt genieten van de schitterende natuur die de Limousin te bieden heeft.

Omringd door groen

Verblijf je in de Limousin dan zal je opvallen dat er zoveel kleuren groen te zien zijn. De glooiende heuvels met grasland worden afgewisseld door eindeloze bossen. Het Franse platteland zegeviert hier en je kan dan ook uren rijden zonder iemand tegen te komen, hooguit een boer op een tractor. De regio wordt tevens gekenmerkt door de vele meren, rivieren en beekjes. In het departement Creuse heb je bijvoorbeeld kans om een otter in het wild te zien. De beestjes voelen zich hier namelijk als een vis in het water, door de goede kwaliteit van de vele rivieren en beekjes hier.

Door de groene omgeving is deze regio bij uitstek geschikt voor actieve en sportief aangelegde vakantiegangers. Vooral in de valleien van de Dordogne en Vézère zijn er veel activiteiten te doen. Heb je de mogelijkheid neem dan de fietsen mee, want fietsen is hier een feestje. Maar natuurlijk kan je hier ook fietsen huren, of wat dacht je van een mountainbike? Op een wat rustiger tempo kan je ook prima wandelen in de Limousin. Door de vele meren, rivieren en beken is het ook een uitstekende plek voor verschillende watersporten. Ga een dagje kano varen of gooi een hengel uit en wie weet vang je het avondeten voor die dag!

De mooiste dorpjes

In de Limousin zijn er zeven dorpjes die aangesloten zijn bij de vereniging van ‘mooiste dorpen van Frankrijk‘. Elk dorpje heeft wel een bijzonder kasteel, abdij of burcht waar het bekend om staat. Maar het leukste is nog het aanschouwen van het dagelijkse leven zoals het er hier aan toe gaat. Collonges-la-Rouge is naar verluidt een van die mooiste dorpen van Frankrijk, dus deze mag je zeker niet overslaan! Het dorp wordt ook wel de Robijn van Frankrijk genoemd omdat het dorp volledig is gebouwd van purperrode zandsteen.

De hoofdstad van de regio is Limoges, die bekend staat om het porselein dat je hier kan kopen. Toch zal je in deze regio geen echt grote steden tegenkomen, de hoofdstad Limoges heeft ‘slechts’ 134.000 inwoners. Brive-la-Gaillarde is een bezoek waard als je graag een dag gaat shoppen. Bezoek deze stad dan op een dinsdag, donderdag of zaterdag want dan is er markt. Verlaat de regio ook niet voordat je het vlees van het Limousin rund hebt geproefd. Deze koeien staan hun hele leven in de wei en kennen geen stress en dit proef je terug in het vlees.

Glamping Limousin

Limousin heeft een warm en gematigd klimaat met temperaturen in de zomer van rond de 25 graden. Eigenlijk is het de ideale regio voor een glamping vakantie. Centraal bij glamping staat namelijk de natuur en laat dat nou in overvloed aanwezig zijn in de Limousin. Doordat er zoveel activiteiten te doen zijn is de regio perfect voor een vakantie met het hele gezin. Ben je klaar om je volgende vakantie te boeken in de Limousin? Kijk dan snel tussen ons aanbod van luxe glamping bestemmingen!

Populaire bestemmingen

Chantegril

Limousin, Frankrijk

  • Gemoedelijke sfeer
  • Schitterende ligging
  • Vlak bij de Gorges de la Dordogne

Chantegril is een plek waar niets hoeft en (bijna) alles kan. Je kunt genieten van rust, of spontaan aansluiten bij een georganiseerde activiteit.

Glamping.nl