Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Nouvelle Aquitaine

De Franse regio Nouvelle Aquitaine bestaat pas sinds januari 2016. Hoe dat kan? Door het samenvoegen van de regio’s Aquitaine, Poitou-Charentes en Limousin. Nu is Nouvelle Aquitaine de grootste regio van Frankrijk. Dit is een regio die voor iedereen iets te bieden heeft. De regio kent een veelzijdige natuur en er zijn heel wat steden die bij veel vakantiegangers nog op de bucketlist staan. Lees mee en laat je inspireren wat je kunt zien en doen tijdens jouw glampingvakantie in de Nouvelle Aquitaine!

Het afwisselende landschap van de Nouvelle Aquitaine

Of je nu een strandliefhebber bent of je jezelf het liefst een weg baant door de bossen. De Nouvelle Aquitaine has it all! Echt, als het op natuur aankomt zal deze regio niemand teleurstellen. Met een brede kustlijn is het een perfecte plek wanneer je houdt van een strandvakantie. Heb je ooit wel eens gehoord van Dune du Pilat? Deze welbekende duin is ook onderdeel van deze regio. Maar stap je graag in de auto om iets verder het binnenland in te trekken? Dan spot je groene valleien, bergen en heel veel bossen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Ontdek hoofdstad Bordeaux

Als er één stad is die het bezoeken waard is in de Nouvelle Aquitaine dan is het wel Bordeaux. Niet voor niets is dit de hoofdstad van deze regio. In deze stad is er mega veel te zien, maar ook op culinair gebied zit je hier helemaal goed. Wat je dan echt niet mag overslaan is een goed glas wijn. Bordeaux barst van de wijnbarretjes waar je de beste wijnen van de kaart kunt uitproberen in een leuke setting. Sla verder ook het historisch centrum van de stad niet over. Plan een wandeling door dit centrum, want je vindt hier op bijna elke hoek van de straat wel een historisch monument. De meeste van deze monumenten nemen zelfs een plek in op de UNESCO werelderfgoedlijst. Smalle straatjes met huizen met de meest schattige balkonnetjes domineren hier het straatbeeld. Rondom het historisch centrum van Bordeaux vind je ook nog eens verschillende wijken die je kunt bezoeken. Je raakt hier niet snel uitgekeken!

Populaire bestemmingen in Nouvelle-Aquitaine

Glamping.nl