Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Picardië

Ga op luxe kampeervakantie in het Noord-Oosten van Frankijk

Picardië is een provincie ten oosten van Normandië. Het ligt dus ook deels aan zee en heeft een kuststrook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden. Wil je toch in rustig water zwemmen bezoek dan eens Le Lac d’Ailette. Picardië was vroeger een vakantieoord voor de rijke adel. Je vindt er dan ook nog een hoop historische luxe, zoals jachtbossen en adellijke stulpjes. Als je kastelen wilt bezoeken word je meestal verwezen naar de Loirestreek. Zonde! In Picardië vind je er ook een heleboel: Pissy, Bagatelle, Coucelle-sous-Moyencourt en nog veel meer. De perfecte plek dus voor een luxe kampeervakantie met glamping in Picardië!

Glamping in Picardië: wat te doen?

Ben je geïnteresseerd in de middeleeuwse geschiedenis? Picardië staat vooral bekend om haar gotische bouwkunst. Je vindt dit terug in één van de beroemde kathedralen in Amiens, Beauvais of Laon. Vanaf de Kathedraal van Laon heb je daarnaast een prachtig uitzicht over het landschap van Picardië omdat het boven op een heuveltop gevestigd is. Nabij Laon, bij het meer van Ailette, ligt parc de l’Ailette waar je ook kunt watersporten, fietstochtjes maken, minigolven of paardrijden. In het tropische waterpark Aqua Mundo kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Golfslagbaden, wildwaterbanen en grote glijbanen. Aan waterpret is in Picardië geen gebrek.

Nabij Amiens is het ook mogelijk om te wandelen, fietsen en vissen. Maar daarnaast vind je ook op diverse plaatsen musea en monumenten . Het is namelijk ook de streek van bloedige veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. In Amiens kan je de grootste kathedraal van Frankrijk bezoeken: de Cahtédrale de Notre Dame.

Picardië ligt ten noorden van Parijs. Het is dus ook mogelijk om een stedentrip te maken! Vanwege de korte afstand naar Parijs vind je in de streek ook veel attractieparken: perfect voor een vakantie met de kinderen! Bezoek Parc Astérix en laat ze kennismaken met de Galliërs of bezoek L’Abre sur l’Arbre en laat ze klauteren over touwbruggen en lianen.

Alleen of met de kinderen in Picardië kom je voor elke gelegenheid. Met een breed scala aan activiteiten is het de perfecte plek voor een vakantie. Na je dagje ontdekken in Picardië kom je heerlijk tot rust in je luxe kampeeraccommodatie! Slaap jij zodadelijk in een cottage aan het meer? Bekijk de mogelijke kampeeraccommodaties hier!

Benieuwd geworden naar een glamping in Picardië? Kijk dan bij ons aanbod! Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Picardië

Glamping.nl