Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Hongarije

Ga op een luxe kampeervakantie in de overweldigende natuur van Hongarije

Hongarije staat bekend om de prachtige natuur en de mooie steden. Hongarije grenst alleen maar aan andere landen en heeft daarom geen kustlijn. Desalniettemin is Hongarije een populaire vakantiebestemming. De hoofdstad Boedapest trekt jaarlijks vele bezoekers, maar ook als je meer het binnenland in trekt, vind je pittoreske dorpjes. Glamping in Hongarije is een must, want de meeste campings staan in de groene en overweldigende natuur.

Waarom glamping in Hongarije?

Hongarije heeft een gematigd landklimaat. Door de Karpaten, een gebergte rondom Hongarije in het noordwesten, wordt het land beschermd tegen de ijzige kou uit het noorden. Hierdoor heeft Hongarije koude winters, maar warme zomers. Leven in de buitenlucht is daarom in de zomer geen probleem. In Hongarije bieden campings vaak ook wat extreme glamping locaties aan, zoals een boomhut of een Airlodge. Zeker met kinderen is dit een avontuurlijke ervaring.

Omgeving

Zit je buiten Boedapest op de camping, dan moet je zeker eens de stad bezoeken. Deze studentenstad straalt een relaxte sfeer uit. Hongaren zijn timide mensen en de avonden in Boedapest zijn zwoel en rustig. Beklim de Gellért Hill en geniet van een adembenemend uitzicht over de stad. Boedapest heeft alles in zich: picknick op het Maritszigeteiland, bezoek het witte, moderne Fisherman’s Bastion, ruik de vis in de grote markthal of pak een terrasje op de drukke pleinen.

Zoek je toch enige verkoeling, trek dan bijvoorbeeld iets meer landinwaarts naar het Balatonmeer. Dit meer is erg geliefd bij de lokale bevolking, aangezien het meer verkoeling brengt op de hete zomerdagen. Het meer is gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit Boedapest en rondom het meer liggen meerdere dorpen waar je kan verblijven.

Eten en drinken

De Hongaarse keuken is heel gevarieerd. De lokale bevolking eet vaak vis en dat zal je ook vaak terugvinden op de menukaarten. Hongarije is over het algemeen een goedkoop land, dus je kan prima meerdere avonden uiteten met het hele gezin. Een klap geld zal je niet kwijt zijn op zo’n avond. Op menukaarten vind je onder andere schnitzels met gebakken aardappelen en een frisse salade. Dat maakt de Hongaarse keuken ook aantrekkelijk onder kinderen.

Een typisch traditioneel gerecht uit Hongarije is fatányéros: een soort mixed grill van kalfs-, rund- of varkensvlees. Deze mixed grill gaat vaak samen met gebakken aardappelen en warme groenten.

Hongarije is een heerlijk land waar je kan kamperen met het hele gezin. Glamping is op veel campings mogelijk. In de omgeving is genoeg te doen. Maak een stedentripje naar Boedapest of ga een paar dagen relaxen aan het Balatonmeer. Kortom: helemaal genieten!

Populaire bestemming in Hongarije

Glamping.nl