Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Campania

Luxe kamperen in Zuid-Italië voor een zonnige glamping vakantie!

Zon, zee, strand, de Vesuvius, eilanden, historie en bekende steden. Dit zijn dingen die typerend zijn voor de regio Campania in Zuid-Italië. De regio staat vooral bekend om haar versteende stad Pompeii, de kustplaats Napels en de Amalfitaanse kust. Het is een heerlijke plek om naartoe op vakantie te gaan en gebruik te maken van een luxe kampeeraccommodatie! Glamping in de regio Campania is een absolute aanrader als je van zonvakanties, culturele historische bezienswaardigheden en de luxe van een accommodatie houdt!

Amalfitaanse kust

De Amalfitaanse kust behoort tot het werelderfgoed van UNESCO. Het prachtige kustgebied is perfect om heerlijk aan het strand te liggen of om mooie wandelingen langs te maken. Pak de auto en rij langs de kustwegen en bewonder het mooie uitzicht over de Tyrreense Zee! Voor de kust van Campania liggen drie eilanden: Capri, Ischia en Procida. Het is mogelijk om vanuit Napels met de veerboot de eilanden te bezoeken. Op de eilanden zijn onder andere prachtige grotten te bewonderen!

Vulkanisch gebied

De regio Campania is een vulkanisch gebied. De vulkaan de Vesuvius is al eeuwen een bepalende factor in de omgeving geweest. De bekendste uitbarsting vond plaats in het jaar 79. Deze uitbarsting zorgde voor tienduizend doden en de verwoesting van meerdere steden in de omgeving, zoals het bekende Pompeii. Deze stad is een toeristische trekpleister en zeker de moeite waard om te bezichtigen. De stad is na de uitbarsting versteend, waardoor het er nog precies zo uitziet, als na de verwoesting in 79. Een hele indrukwekkende ervaring als je in de omgeving bent! Ook de Vesuvius is te bezoeken. Er gaan veel treintjes de vulkaan op, zodat je de Vesuvius van dichtbij kunt bewonderen!

Stedenbezoek

Een van de bekendste steden in de regio Campania is Napels. De stad ligt aan de stad en is daardoor een belangrijke havenstad. Napels heeft al jaren een moeilijke tijd op economisch gebied, maar de Napolitanen blijven positief en geven om hun stad. Ondanks de economische moeilijkheden, is het de moeite waard om de stad te bezichtigen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de ondergrondse stad van Napels bezoeken, een hele bijzondere ervaring! Neem de funicolare richting de Vesuvius of bezoek een van de markten!

Ben je benieuwd naar al het bijzondere dat de regio Campania te bieden heeft? Neem dan een kijkje bij ons aanbod in luxe kampeeraccommodaties!

Populaire bestemming in Campania

Glamping.nl