Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Umbrië

Luxe kamperen in een nog onontdekt gebied vol authenticiteit!

Het gebied Umbrië in het binnenland van Italië is niet heel bekend, maar doet zeker niet onder voor de andere Italiaanse regio’s. Umbrië ligt in midden Italië en wordt omringd door de provincies Toscane, de Marche en Lazio. Het prachtige binnenland van de omgeving leent zich voor leuke activiteiten, ontspanning en voornamelijk voor een luxe kampeervakantie! Lees hieronder alles over de regio Umbrië en waarom het zo geschikt is om te kiezen voor glamping in dit gebied!

Landschap en klimaat

Umbrië staat ook wel bekend als het groene hart van Italië. Door de uitgestrekte heuvels, wijngaarden, olijfgaarden, zonnebloemvelden en de heerlijke zwarte truffels. Dit is wat je ziet als je door de regio rijdt. Door de droge zonnige zomers is het heerlijk vertoeven in deze omgeving!

Naast de prachtige groene natuur liggen er in het heuvellandschap ook veel mooie steden om te bezoeken. Ga een dagje winkelen in Castiglione del Lago of bekijk de mooie handbeschilderde keramiek in Deruta.

Proef wijnen in Umbrië

Nadat Umbrië werd ontdekt als vakantiegebied door toeristen, werd daarmee ook Umbrië als wijnstreek ontdekt. Het landschap van Umbrië kenmerkt zich door haar wijngaarden. Er worden meerdere soorten wijnen geproduceerd in het gebied. Deze zijn allemaal te proeven bij de vele wijnproeverijen in de streek!

Neem een heerlijk streek wijntje en geniet daarnaast van een lekker borrelhapje. Ga hiervoor naar de stad Norcia. Dit is de stad van de salami, worsten en andere vleeswaren. Neem de streekproducten mee naar je accommodatie en geniet na van een leuke dag met een wijntje en een borrelhapje voor je luxe accommodatie!

Zie je jezelf al zitten met een lekker wijntje voor je luxe glamping accommodatie? Kijk dan hier voor al onze mogelijkheden van luxe kampeeraccommodaties!

Populaire bestemmingen in Umbrië

Polvese

Umbrië, Italië

  • Familiecamping
  • Aan het Trasimenomeer
  • Mooi heuvellandschap

De gezellige camping Polvese ligt te midden van het heuvelachtige groene hart van Umbrië direct aan het meer van Trasimeno.

Monti del Sole

Umbrië, Italië

  • Zwembad en tennisbaan
  • Culinaire uitstapjes
  • Oase van rust

Monti del Sole is een kleinschalige camping in de groene heuvels van Umbrië. Geniet van het zwembad en de ovenverse pizza's!

Il Collaccio

Umbrië, Italië

  • In het groene hart van Italië
  • Prachtige familiecamping
  • Zwembaden en kinderbaden

Een camping in een prachtige bergachtige omgeving, waar je ook nog verblijft in fijne Tendi safaritenten? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Glamping.nl