Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Achterhoek

Ontdek de Achterhoek met een luxe kampeeraccommodatie van glamping

Je wilt een weekje of een weekendje volledig tot rust komen, maar je hebt geen zin om een verre reis te maken. Je vindt het leuk om van de natuur te genieten en leuke activiteiten te ondernemen samen met het gezin, maar je wilt wel de luxe van een accommodatie? Dan is een glamping in de Achterhoek de ideale optie! Het is de perfecte manier om een gevoel van ‘even weg zijn’ te krijgen of actief bezig te zijn in de natuur.

Waarom glamping in de Achterhoek?

Het gebied gelegen in het oosten van Gelderland is een prachtig gebied in Nederland voor glamping. Glamping geeft net dat beetje extra dan normaal kamperen, maar wel een gevoel dat je daadwerkelijk in de natuur bent. De Achterhoek is rijk aan natuur. Het landschap verandert met de minuut. Soms loofbomen, bos en boerderijen, dan weer ver gestrekte weilanden en grazende koeien. Men spreekt dan ook van een coulisselandschap, zoals bij de verschillende coulissen van een toneel.

Vanwege haar diverse landschap is de Achterhoek een goed gebied om met kinderen je vakantie door te brengen. En ook daar is glamping goed voor. Samen met je gezin genieten van de vakantie in eigen land. Ontdek onze luxe glamping accommodaties hier!

Op ontdekkingstocht in de Achterhoek

Onder het genot van een Grolsch biertje en de prachtige klanken van Bennie Jolink gaat dat zeker lukken! De Achterhoek is het meest oostelijke deel van Gelderland. Zowel aan de oostkant als de zuidkant wordt de Achterhoek begrensd door Duitsland. Van een werkelijke grens is tegenwoordig geen sprake meer: het Achterhoekse groen blijft ongerept. Zo zal het zo maar eens voor kunnen komen dat je met de fiets plots bij onze Duitse buren staat. Niet alleen met de fiets kan je de Achterhoek ontdekken: met de auto ben je binnen een half uur in een de stad Zutphen of Doetinchem en daarnaast beschikt de Achterhoek over talloze wandelroutes.

Daarnaast is deze regio een leuk gebied om zowel met kinderen naartoe te gaan als gezellig met z’n tweetjes. De regio is rijk aan recreatiegebieden waar je lekker kan wandelen, fietsen of zwemmen zoals de Slingeplas nabij de boekenstad Bredevoort, de Hambroekplas vlakbij Borculo of  ’t Hilgelomeer in Winterswijk. Toegang tot deze gebieden is vaak gratis, slechts het parkeren is betaald. Hier zijn verschillende waterrecreatie-activiteiten mogelijk. Vooral in de zomer is het een leuke mogelijkheid om te gaan kanoën, waterskiën of lekker te gaan varen op het Achterhoekse water.

Andere leuke uitstapjes zijn de natuurgebieden, steengroeven, landgoederen, kastelen of oude scholteboerderijen die open zijn gesteld voor publiek. Hier worden vaak evenementen zoals concerten, wandelingen of speurtochten georganiseerd. Ook voor de kinderen zijn er genoeg activiteiten zoals speeltuinen, klimparken en musea. Bovendien is de Achterhoek rijk aan eigen streekproducten zoals bier, wijn of kaas. Tijdens streekproeverijen zijn alle producten uit de Achterhoek te proeven, maar je kan natuurlijk ook zelf bij de boer op bezoek gaan. Een leuk uitje tijdens je glamping ervaring in de Achterhoek.

Zin gekregen in een glamping in de Achterhoek? Kijk hieronder voor ons aanbod! Vergeet ook niet te kijken op onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemming

Glamping.nl