Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Brabant

Een provincie vol gezelligheid en gastvrijheid

Noord-Brabant, of kortom Brabant, maakte ooit deel uit van het Hertogdom Brabant, waarvan het grootste deel tegenwoordig in België ligt. Vandaar het dialect dat onze geliefde Brabanders vandaag de dag spreken. Om een beetje cultuur te snuiven is Brabant de perfecte plek: Brabant is de provincie van het carnaval! Ontdek de feestelijke straten van Breda, Tilburg of Eindhoven en kom daarna tot rust in één van de luxe kampeeraccommodaties van glamping in Brabant.

Een gezellige glamping in Brabant

Op kampeervakantie in eigen land, maar dan met wat extra luxe. Tijdens een glamping vakantie in Brabant combineer je het fijne van kamperen met alle gemakken van thuis. Overnachten in een luxe airlodge of misschien wel in een bijzondere boomhut? Nederland heeft veel moois te bieden, zeker in Noord-Brabant! Kies dus voor een luxe kampeervakantie in deze prachtige provincie. Overdag lekker ontspannen, leuke dingen doen met de kinderen, nieuwe plekken ontdekken en in de avond trek je je terug in je eigen luxe accommodatie. Deze is vaak voorzien van eigen sanitair en keuken. Dat is pas het echte vakantiegevoel. Ontdek de mogelijke accommodaties hier!

Brabant, wat te doen?

Noord-Brabant is een ontzettend veelzijdige provincie en er is dan ook heel veel te doen, voor elke leeftijdscategorie. Met de kinderen een dagje alle attracties uitproberen in de Efteling of ronddwalen in het sprookjesbos. Wilde dieren bekijken in Safaripark Beekse Bergen of Dierenrijk Nuenen. Lekker uitwaaien en spelen in de Loonse en Drunense Duinen of kano varen in De Biesbosch.

Breng tijdens je vakantie ook eens een bezoek aan een stad zoals Breda, Den Bosch of Eindhoven. Hier vind je de typische Brabantse gezelligheid en geniet je van de bourgondische levensstijl. Brabanders staan erom bekend dat ze houden van gezelligheid en lekker eten en je moet dan ook zeker een aantal specialiteiten geproefd hebben, zoals de Bossche Bol en het worstenbroodje.

Omdat Brabant een ontzettend groene provincie is, krijg je tijdens een glamping in Brabant in dit gebied een echt vakantiegevoel. Bossen, weilanden, zandvlaktes en moerasgebieden wisselen elkaar af en elke stad heeft een eigen karakter. Elke plek voelt uniek omdat elke plek zijn eigen tradities en gebruiken heeft. Ook niet te vergeten: Brabant staat voor carnaval! Het grootste feest van het jaar en ontzettend leuk om een keer mee te maken, ook voor de kinderen is er overdag van alles te doen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel ons aanbod van glamping vakanties in Brabant. Vergeet ook niet te kijken op onze blog voor meer inspiratie! 

Populaire bestemmingen in Brabant

De Achterste Hoef

Noord-Brabant, Nederland

  • Brabantse gezelligheid
  • Bosrijke omgeving
  • Prachtige recreatieplas

Ontdek de Brabantse Kempen vanaf De Achterste Hoef. Er zijn tal van wandel- en fietspaden en op de camping valt ook genoeg te beleven!

De Kempervennen

Noord-Brabant, Nederland

  • Volop actie in de grote meren
  • Montana Snowcenter
  • Cottages en woonboten

Bij De Kempervennen is er volop actie, zowel indoor als in de prachtige natuur. Droom weg bij het uitzicht op het meer vanaf de woonboot...

Glamping.nl