Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Drenthe

Ontdek de rijke geschiedenis van Drenthe vanuit je luxe glampingaccommodatie

Naar Drenthe kom je om te fietsen, om hunebedden te bekijken of om te genieten van de mooie bossen. Plan jij een vakantie naar de Nederlandse provincie? Glamping in Drenthe met 2 personen of het hele gezin laat je puur genieten van de schoonheid in eigen land! Of je nu in een knusse safaritent wilt verblijven, de gezelligheid in een boomhut opzoekt of middenin de natuur in een lodge overnacht: het kan allemaal met glamping in Drenthe!

Maak kennis met de geschiedenis van Drenthe 

In Drenthe vind je de oudste monumenten van Nederland: de hunebedden. Je kan een speciale fietsroute fietsen langs alle hunebedden, want deze bevinden zich allemaal binnen een straal van 30 km! Benieuwd naar de geschiedenis en verhalen achter de hunebedden? Bezoek het hunebedcentrum in Borger. Hier vind je ook het grootste hunebed van bijna 23 meter lang. Zeker even langs fietsen dus! Ben je toch iets meer geïnteresseerd in de actuele geschiedenis? Dan is een bezoek aan het concentratiekamp Westerbork ook een indrukwekkende mogelijkheid.

Terug naar de natuur tijdens glamping in Drenthe

Tijdens je fietstocht door Drenthe rijd je behalve langs hunebedden ook door prachtige bossen vol groen. Wie weet spot je een aantal wilde dieren. Je vindt genoeg bankjes tijdens je route om even uit te rusten voor een picknick en te genieten van het uitzicht op de Drentse heuvelrug. Kijk ook even goed voor een fietsroute door de verschillende nationale parken van Drenthe, voor nog mooier natuurschoon. Proef je het liefst van het lokale boerenleven en wil je back to basic glampen? Kies dan voor een glamping in Drenthe op een boerderij.

Luxe kamperen in Drenthe

Je glampingaccommodatie in Drenthe bevindt zich middenin deze prachtige natuur. Spring bijvoorbeeld in een meertje of gooi je hengel uit en ga vissen. Op een glamping in Drenthe kan het allemaal. Liever een duik nemen in het zwembad? Ook dit kan bij de glampingaccommodaties met zwembad! Maar het fijnste aan je glampingvakantie in Drenthe is toch wel de luxe kampeerervaring. Kies een glampingaccommodatie met eigen sanitair en keuken. ‘s Avonds zit je nog heerlijk even bij te komen van je fietstocht op je eigen terras. Steek de barbecue maar aan en geniet van een gezellig avondje samen met je partner of het hele gezin!

Benieuwd naar een glampingvakantie in Drenthe? Kijk naar ons glampingaanbod in Drenthe! Vergeet ook niet te kijken op onze blog over glamping voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Drenthe

De Huttenheugte

Drenthe, Nederland

  • Kinderspeelparadijs
  • Compleet ingerichte cottages
  • Rustgevende omgeving

Een heerlijk tropisch zwembad, wellness en vele in- en outdoor activiteiten midden in het prachtige Drenthe!

Glamping.nl