Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Groningen

Luxe kamperen in de prachtige natuur van Groningen

Als je aan Groningen denkt, dan denk je misschien eerder aan een dagje stad dan aan een uitgebreid bezoek. Zonde, want Groningen is zo veel meer dan alleen een stad. Deze provincie heeft een rijke cultuur, een gevarieerd landschap en een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Groningen is dan ook zeker de moeite waard voor een heerlijke glamping vakantie in eigen land. De perfecte combinatie tussen natuur en comfort vind je bij een luxe kampeeraccommodatie van een glamping in Groningen. 

Waarom glamping in Groningen?

Voor een leuke glamping vakantie hoef je niet ver te reizen, dat kan gewoon in ons eigen prachtige kikkerlandje. Op kampeervakantie in eigen land, maar dan met wat extra luxe. Tijdens een glamping vakantie in Groningen combineer je het fijne van kamperen met alle gemakken van thuis.  Overdag lekker ontspannen, leuke dingen doen met de kinderen, nieuwe plekken ontdekken en in de avond genieten van de lekkernijen van deze provincie in je eigen luxe accommodatie. Overnacht je in een luxe glamping tent of misschien toch liever in een bijzondere woonboot? Het kan allemaal! Ontdek onze luxe glamping accommodaties hier!

Er gaat niets boven Groningen

Doordat de provincie uit zeven verschillende regio’s bestaat, zijn er vele mogelijkheden wat betreft activiteiten en dagjes weg. Voor veel mensen is lekker buiten kunnen zijn een vereiste voor een fijne vakantie. In Groningen zijn ontelbaar mogelijkheden wat betreft activiteiten in de natuur. Zo is het National Park Lauwersmeer bijvoorbeeld een paradijs voor liefhebbers van watersporten zoals surfen, zeilen, kitesurfen en zwemmen, maar ook voor liefhebbers van een goede wandeling of een mooie fietstocht. Vind je dit allemaal te standaard, ga dan eens wadlopen. Bij laagwater steek je dan per voet over naar de Waddeneilanden, een unieke ervaring.

De stad Groningen is natuurlijk ook een bezoekje waard. Lekker winkelen, wat drinken op de Vismarkt of een voorstelling bezoeken in de Stadsschouwburg. Of juist iets heel anders: begin de dag met een klim naar de top van de bekende Martinitoren. Bovenin zie je zowel de klokken als een prachtig uitzicht over Groningen: vergeet je camera niet om een aantal kiekjes te schieten. Dan ga je daarna uitgebreid picknicken en even bijkomen in het prachtige Noorderplantsoen, om vervolgens een bezoek te brengen aan het Nederlands stripmuseum, waar je al je strip- en tekenfilmhelden ontmoet.

In de ochtend wakker worden met een ontbijt van verse streekproducten en overdag allemaal leuke dingen doen met de hele familie. Voor een luxe kampeervakantie hoef je helemaal niet af te reizen naar het buitenland, in ons eigen land zijn ook al genoeg mogelijkheden.

Ben je nieuwsgiering geworden? Kijk hieronder voor ons aanbod van glampings in Groningen! Vergeet ook niet te kijken op onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemming in Groningen

Nienoord

Groningen, Nederland

  • Verblijf op een landgoed
  • Ruim ingerichte camping
  • Zwemkasteel en Familiepark

Koninklijk kamperen doe je op Nienoord. Een schitterende camping vlakbij Groningen, onder de schaduw van het Sterrenbos. Hier glamp je als een koning.

Stro-hotel Hayema Heerd

Groningen, Nederland

  • Een bed van stro
  • Unieke beleving voor kinderen
  • Stoer en sprookjesachtig

Echt uniek overnachten kan in het Stro-hotel in Oldehove, waar je slaapt in een stro-iglo, het strokasteel of op de hooizolder.

Glamping.nl