Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Vechtdal

Kom genieten en ontdekken in het Vechtdal!

Vechtdal wordt wel eens dé buitenspeel regio van Nederland genoemd… als dít niet een geweldige streek voor een luxe familievakantie is!

Fietsen, wandelen en ontdekken in de natuur. In deze omgeving zijn er kilometers aan wandelroutes. Maar er zijn ook allerlei uitjes en routes speciaal voor kinderen bedacht. Ook heb je hier superveel gezellige (en kindvriendelijke) adresjes om lekker te eten. Bijvoorbeeld bij Proeflokaal het Reestdal waar je zélf samen met de chefkok de natuur in gaat om verse ingrediënten te zoeken en ontdekt waar je eten vandaan komt. Ga je op glamping vakantie met kinderen? Dan is dit een aanrader!

De Overijsselse Vecht

Het Vechtdal is een streek in Overijssel en ligt om de rivier ‘de Overijsselse Vecht’. De Overijsselse Vecht begint bij Gramsbergen en loopt door bekende plekken als Hardenberg, Ommen, Dalfsen en ook de gemeente Staphorst wordt tot deze streek gerekend. Met pittoreske dorpjes en prachtige boerderijen waar het soms lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan is het genieten van ruimte en rust.

Avontuur

Ook voor avontuur zit je goed in het Vechtdal! Ontdek de natuur bijvoorbeeld met een echte survival; een ‘Bushcraft’ avontuur.
Natuurkampeerterrein De Klashorst in Diffelen organiseert Bushcraft; een heel weekend kennis maken en overleven in de natuur. Samen met je kind leer je alles over leven in de natuur: hutten bouwen, vuur maken en eten koken. En dit is niet alleen super spannend en leerzaam, ook een geweldige manier van quality time met je kind, en wie weet kom je ook nog wilde dieren tegen!

Binnen spelen

Als het eventjes geen weer is om buiten te zijn kun je in het Vechtdal nog zó veel andere leuke activiteiten doen. Wat dacht je van speelplezier en waterpret in ‘de Wolventuin’ op Camping de Kleine Wolf bij Ommen. Met 3 zones voor verschillende leeftijden is er voor iedereen wat leuks, en daarbij moet je absoluut je zwemkleding niet vergeten want er is een enorm zwemparadijs! En terwijl de kinderen lekker spelen of zwemmen, kunnen de ouders genieten op het terras van de binnentuin.

Het Vechtdal barst van de mooie plekjes en actieve, spannende, leerzame en leuke uitjes. Dit is echt een aanrader als je op zoek bent naar een actieve glamping vakantie met het gezin.

Bestemmingen in het Vechtdal

Sprookjescamping

Vechtdal, Overijssel, Nederland

  • Kinderparadijs
  • ANWB Top Camping 2018
  • Elke dag animatie

Beleef een sprookjes vakantie in één van de glamping accommodaties op de Sprookjescamping. Geweldig voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar!

De Vossenburcht

Vechtdal, Overijssel, Nederland

  • Echte familiecamping
  • Zwembad en recreatieteam
  • Mooie ligging in het Reestdal

Camping de Vossenburcht is schitterend gelegen in het Reestdal. De camping is mooi aangelegd en biedt gezelligheid voor het hele gezin!

Glamping.nl