Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Andalusië

Luxe kamperen in zonnig Andalusië en geniet van de prachtige regio!

Bruisende badplaatsen, eindeloze stranden, prachtige historische steden en een bergachtig landschap. Andalusië is misschien wel de perfecte regio om in je vakantie te verblijven. Door de grote gevarieerdheid in landschap en het zonnige klimaat is in Andalusië voor ieder wat wils. Wil je leuke steden bezoeken, een strandvakantie of hou je liever van een actieve vakantie? De Zuid-Spaanse regio heeft het allemaal! Geef een bijzondere twist aan je vakantie en ga voor glamping in Andalusië. Zo kun je heerlijk tot rust komen in je luxe kampeeraccommodatie, na een gezellige Spaanse dag.

Natuur en klimaat

Andalusië heeft een perfect klimaat voor een glamping vakantie! De zomers zijn er warm en ook in de winter blijft het er zacht. Gelukkig zijn bijna alle glamping accommodaties voorzien van airconditioning, zo blijft je verblijf lekker koel!

De Zuid-Spaanse regio bevindt zich bij de bergketen Sierra Nevada. In de bergen kunt je wandelen, er doorheen rijden en genieten van het prachtige uitzicht over het gebied! Naast dit 

Steden, steden en nog eens steden

Behalve de mooie natuur, zijn er ook heel erg veel veel leuke steden om te bezoeken. Zo kent de regio vele leuke bruisende badplaatsen, authentieke dorpjes en historische steden in het binnenland. De kustplaatsen Malaga, Torremolinos en Marbella zijn al jaren razend populair onder toeristen. Malaga kent een oude gezellige binnenstad. Hier kun je goed winkelen en gezellig een hapje eten in een van de oude straatjes. Marbella en Torremolinos zijn de wat toeristische plekken, maar aan beachclubs, boulevards en leuke restaurantjes kom hier zeker niet te kort! En met een dagpas kun je ook nog eens op een voordelige manier vele steden in Andalusië bezoeken. 

In het binnenland bevindt zich de beroemde stad Sevilla. Deze stad wordt gezien als een van de mooiste steden in Spanje. En dat is niet voor niets. De Moorse invloeden geven een de stad een Arabische sfeer. Je kunt in deze stad niet alleen heerlijk tapas eten, maar ook vele bezienswaardigheden bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de prachtige kathedraal of het koninklijk paleis! Ook voor deze stad kun je een aparte citypass krijgen, waarmee je meerdere keren de stad kunt bezoeken. 

Naast de kustplaatsen en Sevilla bevinden zich in Andalusië vele authentieke dorpen, ook wel bekend als de witte dorpen. Deze dorpen liggen vrijwel allemaal in het binnenland van het gebied en kenmerken zich aan hun volledig witte kleur. Maak een roadtrip langs alle witte dorpen, ze zijn namelijk adembenemend mooi!

Relaxen aan de Spaanse costa

Ontspannen aan het strand? Dan kun je je hart ophalen aan de lange kuststrook van Andalusië! Zo zijn bijvoorbeeld de bekende kustplaatsen Costa del Sol en Costa del la Luz zijn ideaal om heerlijk neer te stallen met je handdoek, of een bedje te huren bij een van de vele strandtenten. Kom van het het strand terug in je luxe accommodatie waar je het zoute water onder je eigen douche kunt afspoelen!

Klinkt dit als muziek in je oren en kan je niet meer wachten? Bekijk dan ons aanbod in luxe accommodaties en plan je volgende vakantie!

Populaire bestemmingen in Andalusië

Glamping.nl