Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op vakantie naar Italië met de auto: waar moet je aan denken?

Na een periode van thuiszitten vanwege de coronacrisis, openen steeds meer landen hun grenzen weer voor toeristen. Zo ook Italië, die naar alle waarschijnlijkheid vanaf 1 juni weer toeristen verwelkomt. Het is natuurlijk nog even de vraag of andere landen volgen, maar hoe fijn is het om nu al voorbereidingen te treffen en te dromen over je volgende vakantie? Je kunt tegen die tijd besluiten om in het vliegtuig te stappen, maar een autovakantie behoort ook tot de mogelijkheden. Zeg die strenge bagageregels en die milieuvervuilende vlucht maar gedag. Rekening houdend met de opwarming van de aarde is het reizen met de auto een duurzame keus met betrekking tot vervoer naar jouw plaats van bestemming. Goed bezig dus! Bovendien ben je met een autovakantie door Italië flexibel en kun je zelf op ontdekking gaan in dit oh zo fijne vakantieland.

Voordat de reis begint moet je alleen nog wel even aan een aantal zaken denken. Welke dit zijn ontdek je in dit artikel. Zo ga je zeker weten zorgeloos op vakantie. Tijd om die koffers van zolder te halen en in de auto te stappen richting Italië. Follow, follow the sun!

Praktische informatie

Zodra je onderweg bent naar je vakantiebestemming en het zonnetje begint te schijnen, is het handig om een zonnebril bij de hand te hebben. Zo heb je altijd goed zicht op de weg. Ook is het verstandig om een EHBO kit in de auto te gooien, want je weet maar nooit. Vergeet ook niet voldoende eten en drinken mee te nemen, zeker als je met kinderen op vakantie gaat. 

Autovakantie

Foto van Greyerbaby via Pixabay

Alle zaken rondom de auto

Als je op reis gaat met de auto is het van belang om te zorgen dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Zorg daarnaast dat je in de auto een gevarendriehoek en veiligheidsvesten hebt liggen. Zowel voor de bestuurder als de passagiers is dat verplicht in Italië.

Vergeet ook niet om een vignet te kopen voor Oostenrijk en Zwitserland. Het makkelijkst is om dit te doen bij de ANWB. Zwitserland heeft een vignet dat een jaar geldig is, voor Oostenrijk heb je de keuze uit meerdere soorten. Afhankelijk van de duur van je vakantie kun je kiezen voor een vignet van tien dagen, twee maanden of een jaar. Naast een vignet moet je ook tol betalen. Snel door de tolpoortjes heen? Zorg dan dat je voor vertrek een tolbadge hebt aangeschaft, dan kun je namelijk als een speer onder het TELEPASS bord door.

Tot slot: controleer of het oliepeil van de auto nog in orde is, evenals de hoeveelheid ruitenwisservloeistof. Om gevaarlijke situaties te voorkomen en om te zorgen dat je minder brandstof verbruikt is het verstandig om ook nog even de bandenspanning te checken.

Autovakantie

Foto van Tim Mossholder via Unsplash

Zorgeloos verblijven 

Eenmaal aangekomen in Italië wil je natuurlijk maar één ding: ontspannen. En zeg nu zelf, hoe kan dat beter dan in een glampingaccommodatie waar het je aan niets ontbreekt? Bovendien zijn er verschillende glampings die ervoor zorgen dat je een zorgeloos verblijf zult hebben ten tijde van de coronacrisis. Zo heeft onze aanbieder Glamping4All een ruim aanbod van coronaproof bestemmingen in onder andere Toscane, Umbrië en de Marken. Lekker verblijven in de natuur terwijl je geniet van de faciliteiten van je accommodatie, klinkt dat niet heerlijk? 

Het hele aanbod van coronaproof bestemmingen bekijken doe je hier. Ben jij al overtuigd om een autovakantie naar Italië te plannen?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

7

Barco Reale

Familie Elbers, 4 december 2018

Mooi uitzicht

Mooi uitzicht vanaf het zwembad. Privé plaatsen dankzij terrassenligging. Wel veel klimwerk!

Tips in de omgeving

San Baronto is een gezellig plaatsje. Helaas wel alleen met de auto te bereiken aangezien de bochtige (onoverzichtelijke) weg. Af te raden dit te voet af te leggen met een kind in een buggy.

Bezocht Barco Reale in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl