Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Plitvice haar verborgen schatten!

Net een sprookje..

Een bezoek aan Kroatë is niet compleet zonder een bezoek aan Nationaal Park Plitvice Watervallen. Dit park lijkt rechtstreeks uit een sprookje te komen, met haar betoverende watervallen en smaragdgroene meren. Zorg dat je camera helemaal opgeladen is en je een extra geheugenkaart bij je hebt, want je kunt nergens mooiere foto’s maken dan bij de Plitvice Watervallen!

lake-1272681_640

Hoe is Nationaal park Plitvice Watervallen ontstaan?

Door een natuurlijk proces gedurende duizenden jaren door het water van de Koranarivier zijn er in dit gebied dammen van travertijn ontstaan. Deze dammen hebben op hun beurt weer een aantal meren, grotten en watervallen gevormd. Het park bezit momenteel 16 meren met daartussen 90 watervallen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels.

Droomwereld voor wandelaars

Plitvice Watervallen is een droom voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je kunt hier uren rondwandelen en steeds zal je weer versteld staan van wat je ziet. Het park is verdeeld in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Het pad langs de bovenmeren laat je een uitzicht zien over de vele watervallen en meren. Vervolgens kun je deze bij de benedenmeren van dichtbij gaan bekijken. Hier zijn paden over het water aangelegd zodat je letterlijk aan de voet van de watervallen staat. Er zijn verschillende wandelroutes mogelijk gevarieerd van zwaar naar makkelijker. De langste route duurt circa zes uur. Daarbij zie je wel alle zestien haar prachtige meren.

plitvice-lakes-1235224_640

Toen ik daar was, was er maar één andere persoon. Dus eigenlijk had ik het uitzicht voor praktisch mij alleen. Hoe gaaf is dat?!

Verborgen schat

Overal waar je komt zal je verbaasd zijn van de hoeveelheid toeristen. Echter is er toch echt een plek die ‘nog’ niemand kent! Ik zal de route er naar toe uitleggen:

Nadat je de grote waterval gepasseerd hebt, (waar overigens ook de meeste toeristen zullen staan)

  • Ga de trap omhoog die rechts van de waterval is.
  • Volg dan de weg voor 5 minuten (je zal de waterval van boven af zien) tot je op een asfalt weg komt.
  • Sla daar rechts af en loop rechtdoor (2-3 min.) tot je een houten brug ziet
  • Sla direct na die brug rechtsaf en, voila! Je zal het uitzicht zien.

Overnachten

Om een bezoek te brengen aan dit prachtige natuurwonder kan je zeer goed op vakantiepark Zaton Holiday Resort verblijven. Dit resort is gelegen in de prachtige provincie Dalmatië en je kunt hier glamperen in een Lodgetent. Hier zijn echter geen verborgen kosten aan verbonden. Wat je betaald is wat je krijgt. Niks meer, en niks minder! Dit resort biedt de mogelijkheid om een bus excursie te doen naar de Plitvice Watervallen en Meren. Je zult versteld zijn van wat zij allemaal voor natuur wonderen te bieden heeft.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl