Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veilig op vakantie

Veilig glampen in 2022!

Veilig op vakantie

Veilig glampen in 2022!

De winter is inmiddels in volle gang en de temperaturen laten ons daar iedere dag aan herinneren. Grote kans dat jij net als wij hunkert naar een vakantie! Of je nu nog een vakantie in het verschiet hebt of alvast inspiratie op wil doen: het is een heerlijk vooruitzicht om Nederland kunnen te verlaten voor een welverdiende vakantie! Genieten van quality time en de mooiste plekjes ontdekken. Natuurlijk zijn er wel nog maatregelen en kan je vakantie er net even wat anders uitzien dan normaal. Wil jij de grens over komende maanden? Lees dan zeker even verder. Wij vertellen je alles over de regels in je favoriete vakantieland.

Op avontuur in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land om jouw glampingvakantie in door te brengen. Gelukkig is dat deze winter mogelijk, want hier geldt code geel! Wel zijn er aantal maatregelen om rekening mee te houden. Je moet jezelf voor vertrek registeren als je de afgelopen 10 dagen in Nederland bent geweest en een coronabewijs uploaden op de registratiewebsite.

Het is noodzakelijk om een (digitaal) vaccinatiebewijs of een herstelbewijs te laten zien in Duitsland, want in alle deelstaten is de 2G-regel van kracht of staat deze gepland. Ben je niet in het bezit van een vaccinatie- of herstelbewijs? Dan moet je bij aankomst in Duitsland in quarantaine gaan voor minimaal 5 dagen. Voor doorreizigers geldt bovenstaande niet.

Bij een negatief testresultaat kan het genieten na vijf dagen écht beginnen. Wordt het een bezoek aan een museum of toch een middagje winkelen? De recreatieve voorzieningen zijn open, maar hiervoor moet je wel gevaccineerd of genezen zijn. In sommige deelstaten met 2G+ regeling is het daarnaast ook verplicht om een negatief testresultaat te hebben. Verder moeten reizigers 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen op bepaalde plekken.

Maatregelen Duitsland

Vive La France

Ben je van plan om naar het land van baguettes, wijnen en de lekkerste kazen te reizen? Dat kan! Met een EU goedgekeurd coronavaccin is het mogelijk om zonder PCR-test naar Frankrijk te vertrekken. Wie 12 jaar of ouder is en niet in het bezit is van een vaccinatie- of herstelbewijs, moet een negatieve PCR-test of antigeentest laten zien bij aankomst in Frankrijk. Echter mag deze voor vertrek niet ouder zijn dan 24 uur. Daarnaast is een ingevulde erewoordverklaring in alle gevallen verplicht. Voor de laatste informatie op het gebied van inreisvoorwaarden en mogelijke verplichting tot quarantaine is het raadzaam om contact op te nemen met de Franse ambassade in Nederland en de website te raadplegen.

Reizigers vanaf 12 jaar en twee maanden moeten bij verschillende activiteiten binnen Frankrijk een coronabewijs (pass sanitaire) laten zien. Dit geldt ook bij aankomst op een camping met een zwembad of een zaal voor publieksvoorstellingen. Dus, waar wacht je nog op? Pak je koffer in en reis mee naar Frankrijk. Houd er wel rekening mee dat je bij terugkomst in Nederland een coronabewijs moet laten zien.

Let op: Je toegangsbewijs is niet meer geldig als je achttien jaar of ouder bent en je je tweede prik (of 1e prik na een eerdere besmetting) langer dan zeven maanden geleden hebt gekregen. Wanneer je een boosterprik hebt gehad, gelden deze maatregelen dus niet, anders moet je voor ieder bezoek aan een recreatieve voorziening een negatief testresultaat overhandigen. Je mag Frankrijk overigens wel te allen tijde inreizen, ook als je geen 3e prik hebt gehad. Voor alle reizigers die een Janssen-vaccin hebben gekregen zijn er ook nieuwe regels die hier te vinden zijn. Tot slot is het vanaf 3 januari 2022 in sommige steden ook buiten verplicht om een mondkapje te dragen en eten en drinken in het openbaar vervoer is niet meer toegestaan.

Maatregelen Frankrijk

Visit Portugal 

De glampingaccommodaties in Portugal zijn helemaal klaargemaakt om je te ontvangen. De Portugese grenzen zijn namelijk open voor toeristen, mits je in het bezit bent van een Digitaal Corona Certificaat. Bovendien moeten passagiers, gevaccineerd of niet, altijd een negatieve PCR- of antigeentestuitslag tonen. Als je een herstelbewijs van maximaal 180 dagen kan laten zien, hoef je geen test te doen.

Verder is het in alle gevallen verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen. Reis naar de prachtige Algarve of naar een van de welbekende steden, maar houd wel rekening met een aantal regels. Je kunt lekker een drankje drinken op het terras en een bezoekje brengen aan een van de talloze boetiekjes.

Handig om te weten is dat je bij terugkeer uit Portugal een coronabewijs moet laten zien. Verder is het goed om te benoemen dat er voor de Azoren en Madeira soms andere maatregelen gelden.

Maatregelen Portugal

Bella Italia!

Bella Italia! We mogen eindelijk weer naar deze geliefde vakantiebestemming reizen. Voor heel het land geldt code geel en dit betekent dat toeristen weer welkom zijn. Momenteel moet je alleen na een verblijf op Sicilië of het vasteland van Italië een coronabewijs overleggen bij aankomst in Nederland, maar het is niet nodig om in quarantaine te gaan. Dat is nog eens goed nieuws! Let op: bij aankomst op Sicilië moet je je gratis laten testen, ongeacht of je over een vaccinatie- of herstelbewijs beschikt. De uitslag heb je binnen 30 minuten. Dan kan de pret echt beginnen!

Let er wel op dat de Italiaanse overheid bij aankomst een ingevuld Digital Passenger Locator Form eist. Bovendien moet je 14 dagen geleden volledig ingeënt zijn of een herstelbewijs van maximaal zes maanden uit hebben EN iedereen van zes jaar en ouder moet een negatieve PCR-test (niet ouder dan 48u) of antigeentest (niet ouder dan 24u) op zak hebben. In dat geval hoef je niet in quarantaine en kan het genieten direct beginnen. Heb je geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs naast je testbewijs, dan moet je vijf dagen in quarantaine met een test op de laatste dag. Houd er rekening mee dat per 1 februari de geldigheid van het vaccinatiebewijs wordt teruggeschroefd naar 6 maanden (dat is nu 9 maanden) en testbewijzen vanaf 10 januari nergens meer geaccepteerd worden als toegangsbewijs. Met de maatregelen in je achterhoofd kun je weer gaan genieten in het mooie Italië. Wie neem jij mee?

Het veelzijdige Kroatië

Wie zin heeft in een vakantie naar Kroatië heeft geluk: het land is namelijk grotendeels geel gekleurd! Ben je volledig gevaccineerd of heb je een negatieve PCR- of antigeentest? Dan ben je welkom in Kroatië. Dit is ook het geval wanneer je in het bezit bent van een herstelbewijs. Let er wel op dat de maatregelen per gekregen vaccin kunnen verschillen. Voldoe je niet aan een van de voorwaarden? En laat je je pas na aankomst in Kroatië testen? Dan ben je verplicht om de negatieve uitslag af te wachten in quarantaine. De winkels en terrassen zijn open en een leuke excursie is ook mogelijk. Mits je je aan de maatregelen houdt natuurlijk. Wie met het vliegtuig naar Kroatië vertrekt moet voorafgaand aan de vlucht een elektronisch PLF-formulier hebben ingevuld. Bij terugkeer is het noodzakelijk om een coronabewijs te overleggen. Met wie ga jij vakantie vieren in het prachtige Kroatië?

Covid maatregelen Kroatië

Viva Espãna

In Spanje en op de Canarische eilanden geldt momenteel code geel. Dat betekent dat je weer mag genieten van de Spaanse sferen mits je volledig gevaccineerd, getest of hersteld bent! Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Wel zijn er inreisregels voor toeristen uit Nederland. Stap in het vliegtuig en reis naar het vasteland, de Balearen of de Canarische eilanden. Hier kun je op 1,5 meter vakantie vieren en is het dragen van een mondkapje verplicht in binnenruimtes en het openbaar vervoer. Houd er rekening mee dat regio’s afzonderlijk aanvullende maatregelen kunnen invoeren. Raadpleeg voor vertrek de maatregelen per regio.

Reis je met het vliegtuig of de boot? Vul dan ook een gezondheidsformulier in. Na het invullen ontvang je een QR-code (een andere dan die in de CoronaCheck-app). Kies het beste plekje uit op het terras en bestel die lekkere sangria. Houd wel rekening met inreisregels voor reizigers uit Nederland. En als je vanuit Spanje terugreist naar Nederland moet je voor de terugreis een coronabewijs laten zien. Vanaf 28 november is het ook verplicht om bij terugkeer uit de Canarische eilanden een coronabewijs te tonen in Nederland.

Code geel maatregel Spanje

Genieten bij de zuiderburen

Durf je het nog niet aan om ver te reizen? Kies dan voor een vakantie bij onze zuiderburen. België heeft talloze glampingmogelijkheden! Overnacht in een super-de-luxe safaritent in de Ardennen of verblijf vlakbij het mooie Gent. Ook de Belgische culinaire hoogstandjes hoef je niet te missen tijdens je verblijf in dit land. De horeca en winkels zijn gewoon geopend. Let wel even op de regels en draag een mondkapje voor de veiligheid.

Voor reizigers uit Nederland gelden er inreismaatregelen en is het nodig om, voordat je in België arriveert, het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Dit is onder andere van toepassing als je langer dan twee dagen in België blijft. Bovendien wordt Nederland aangemerkt als hoogrisicogebied. Wanneer je een coronabewijs hebt hoef je echter niet in quarantaine.

Maatregelen België

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste maatregelen? Download dan de Reisapp van Buitenlandse zaken en Douane! Like je favoriete vakantieland en ontvang een bericht zodra er iets verandert!

Glamping.nl