Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Veilig op vakantie

Veilig glampen in 2022!

Veilig op vakantie

Veilig glampen in 2022!

De winter is inmiddels bijna voorbij en de dagen worden weer langer. Grote kans dat jij net als wij hunkert naar een vakantie! Of je nu nog een vakantie in het verschiet hebt of alvast inspiratie op wil doen: het is een heerlijk vooruitzicht om Nederland kunnen te verlaten voor een welverdiende vakantie! Genieten van quality time en de mooiste plekjes ontdekken. Natuurlijk zijn er wel nog maatregelen en kan je vakantie er net even wat anders uitzien dan normaal. Wil jij de grens over komende maanden? Lees dan zeker even verder. Wij vertellen je alles over de regels in je favoriete vakantieland.

Op avontuur in Duitsland

Duitsland is een heerlijk land om jouw glampingvakantie in door te brengen. Gelukkig is dat mogelijk, want hier geldt code groen! De meeste coronamaatregelen zijn vervallen.

Op het openbaar vervoer en in sommige andere gevallen is de 3G-regel soms nog van toepassing. Dit betekent dat je een negatieve uitslag van een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR-test (maximaal 48 uur oud) moet laten zien als je geen vaccinatie- of herstelbewijs hebt.

Mondkapjes zijn in principe niet meer verplicht, maar in het openbaar vervoer moet je nog wel een mondkapje dragen. Soms is een FFP2 masker verplicht.

Genieten is weer bijna als vanouds!

Maatregelen Duitsland

Vive La France

Ben je van plan om naar het land van baguettes, wijnen en de lekkerste kazen te reizen? Dat kan! Met een EU goedgekeurd coronavaccin is het mogelijk om zonder PCR-test naar Frankrijk te vertrekken. Wie 12 jaar of ouder is en niet in het bezit is van een vaccinatie- of herstelbewijs, moet een negatieve PCR-test (niet ouder dan 78 uur) of antigeentest (niet ouder dan 24 uur) laten zien bij aankomst in Frankrijk. Daarnaast is het invullen van een PLF-formulier verplicht als je met het vliegtuig reist.

In ziekenhuizen en zorginstellingen geldt de 3G-maatregel en moet je een ‘pass sanitaire’ voor kunnen leggen. Dit betekent dat als je niet hersteld ben van of gevaccineerd bent tegen COVID-19 je een PCR- of antigeentest moet kunnen laten zien die niet ouder is dan 24 uur. Dit betekent dat bezoekers een vaccinatie-, herstel- of testbewijs moeten laten zien. Daarnaast is het dragen van een mondkapje hier verplicht, net zoals in het OV.

Met deze beperkte maatregelen kan het genieten beginnen!

Maatregelen Frankrijk

Visit Portugal 

De glampingaccommodaties in Portugal zijn helemaal klaargemaakt om je te ontvangen. De Portugese grenzen zijn namelijk open voor toeristen, mits je in het bezit bent van een Digitaal Corona Certificaat. Deze heb je met een herstelbewijs van maximaal 180 dagen, vaccinatiebewijs of testbewijs (PCR-test niet langer dan 72 uur voor vertrek afgenomen, antigeentest niet ouder dan 24 uur). Voor Madeira gelden momenteel geen (inreis)beperkingen.

Verder is het in alle gevallen verplicht om een Passenger Locator Card in te vullen. Reis naar de prachtige Algarve of naar een van de welbekende steden, maar houd wel rekening met een aantal regels. Zo moet je om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld horeca en bezienswaardigheden een coronatoegangsbewijs laten zien. Voor toegang tot discotheken en evenementen zonder vaste zitplaats moeten ook gevaccineerden zich laten testen. Ga lekker een drankje drinken op het terras of een bezoekje brengen aan een van de talloze boetiekjes. Het genieten kan beginnen!

Handig om te weten is dat je bij terugkeer uit Portugal een coronabewijs moet laten zien. Verder is het goed om te weten dat er voor de Azoren en Madeira soms andere maatregelen gelden.

Maatregelen Portugal

Bella Italia!

Kijk voor de laatste info op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Reisadvies Italië

Het veelzijdige Kroatië

Wat een zonnig vooruitzicht! Vanuit een EU- of Schengenland ben je zonder inreisbeperking van harte welkom in Kroatië!

Kroatië

Viva Espãna

In Spanje en op de Canarische eilanden geldt momenteel code groen. Dat betekent dat je weer mag genieten van de Spaanse sferen mits je volledig gevaccineerd, getest of hersteld bent! Dit geldt voor reizigers vanaf 12 jaar en ouder. Is je laatste vaccinatie ouder dan negen maanden? Dan moet je ook een boosterprik hebben. Stap in het vliegtuig en reis naar het vasteland, de Balearen of de Canarische eilanden. Houd er rekening mee dat regio’s afzonderlijk aanvullende maatregelen kunnen invoeren. Raadpleeg voor vertrek de maatregelen per regio.

Reis je met het vliegtuig of de boot? Vul dan ook een gezondheidsformulier in als je Coronabewijs is afgegeven buiten de EU. Na het invullen ontvang je een QR-code (een andere dan die in de CoronaCheck-app). Kies het beste plekje uit op het terras en bestel die lekkere sangria.

Reisadvies Spanje

Genieten bij de zuiderburen

Durf je het nog niet aan om ver te reizen? Kies dan voor een vakantie bij onze zuiderburen. België heeft talloze glampingmogelijkheden! Overnacht in een super-de-luxe safaritent in de Ardennen of verblijf vlakbij het mooie Gent. Ook de Belgische culinaire hoogstandjes hoef je niet te missen tijdens je verblijf in dit land. De horeca en winkels zijn gewoon geopend. Let wel even op de regels en draag een mondkapje in het openbaar vervoer.

Voor reizigers uit Nederland gelden er inreismaatregelen zoals het kunnen tonen van een coronabewijs (herstelbewijs, vaccinatiebewijs of testbewijs). Met deze regels in je achterhoofd kun je zorgeloos gaan genieten bij de gastvrije zuiderburen!

Reisadvies België

Wil je altijd op de hoogte zijn van de laatste maatregelen? Download dan de Reisapp van Buitenlandse zaken en Douane! Like je favoriete vakantieland en ontvang een bericht zodra er iets verandert!

Glamping.nl