Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vijf dingen die je niet mag missen wanneer je gaat backpacken door Colombia 

Je hebt een goede keuze gemaakt als je een vliegticket hebt gekocht richting Colombia. Backpacken in dit land is een echte aanrader voor iedereen. Grote steden, fantastische natuur, vriendelijke mensen en een bruisend nachtleven, Colombia heeft het allemaal. Niet alleen is het makkelijk om in dit land van de ene naar de andere plek te komen, ook is het erg betaalbaar! In dit blog geven wij vijf tips om alles uit je reis door Colombia te halen. Lees je even mee?

Denk aan je reistijd

Wanneer je naar Colombia reist is het belangrijk om genoeg tijd te hebben zodat je op een relaxte manier diverse plekken kan zien. Het is aan te raden om minimaal drie tot vier weken hier te verblijven. Zo hoef je je nooit te haasten. Wanneer je alles van Colombia wil zien heb je minimaal acht weken nodig. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Er rijden meerdere bussen tussen verschillende steden. Een huurauto is ook een goede en goedkope optie om jezelf te vervoeren binnen dit land. Ideaal!

Foto via Unsplash

Zorg dat je bereikbaar bent

In Colombia spreken er maar weinig mensen Engels. Dit kan afschrikken maar wees gerust: je hoeft echt geen vloeiend Spaans te spreken wanneer je naar Colombia toe wil. Zorg wel dat je een telefoon hebt met internet. Zo ben je overal bereikbaar en kan je als het nodig is de vragen die je hebt vertalen. Een Esim IPhone schaf je gemakkelijk in Nederland aan. Dit scheelt een hoop geregel. Wanneer je bent aangekomen in Colombia moet je alleen nog deze esim activeren. Handig, want zo kan je ook je mooiste foto’s en video’s direct delen op sociale media! 

Foto via Unsplash

Boek je binnenlandse vluchten van tevoren

Doordat Colombia een gigantisch land is ga je waarschijnlijk gebruik maken van één of meerdere binnenlandse vluchten. Het gebruik hiervan scheelt een hoop tijd en hoeft vaak niet veel extra te kosten. Dit komt doordat de binnenlandse vluchten erg goedkoop zijn in Colombia. Let wel op dat je deze tickets vooraf boekt, dan betaal je vaak maar een paar tientjes. Wanneer je op het laatste moment boekt kunnen deze prijzen flink oplopen. Daarnaast kan je om je ticket goedkoper te maken beter doordeweeks vliegen dan in het weekend. Zo maak je jouw verblijf al gelijk stukken beter betaalbaar!

Foto via Unsplash

Veiligheid is key

Sommige gebieden in Colombia zijn onveilig. Hierdoor wordt het land gezien als een onveilige reisbestemming. Dit is niet het geval. De meeste delen van het land zijn veilig voor reizigers. Het is belangrijk om in de grotere steden van Colombia in de nacht niet alleen over straat te lopen en overdag goed op te letten. Zoek daarnaast een hotel in een veilige buurt. Ga ook niet zomaar bij alle banken pinnen. Bij sommige banken vragen ze een enorm bedrag per transactie en kan je maar een klein bedrag uit de machine halen. Zorg dat je een groter bedrag uit de automaat kan halen wanneer je gaat pinnen. Bij grotere banken is dit een bedrag van maximaal 450 euro. 

Foto via Unsplash

Lokale feestdagen

In Colombia hebben ze meerdere feestdagen per jaar. Dit zijn er ongeveer vijftien. Deze vallen vrijwel altijd op maandag of vrijdag. Op deze dagen zijn bijna alle Colombianen vrij. Wanneer je in een stad bent tijdens deze dagen kan je rekenen op een gigantische drukte. Op deze dagen gaan Colombianen namelijk op vakantie in eigen land met de hele familie. Let op zulke drukke dagen extra op je waardevolle spullen. Neem deze spullen nooit mee tijdens een drukke feestdag of tijdens het uitgaan. Het beste is om deze spullen thuis te laten.

Wanneer vlieg jij naar Colombia? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Green Garden

Familie Kreike, 16 februari 2016

Top camping!

Personeel Camping Green Garden is zeer behulpzaam. Een goede tafel in een restaurant reserveren is geen probleem. Men loopt zelf even naar de caravan toe om e.e.a. te bevestigen. Een trapleuning maken? De volgende dag staat er een monteur om deze te realiseren. Green Garden ligt centraal tussen de gezellige plaatsjes Sirolo en Numana. Strandservice is ook goed geregeld. En, alhoewel de oven klein is… als je vroeg bent eet je heerlijke nog warme verse croissantjes!

Bezocht Green Garden in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl