Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wat betekent glamping nu?

Glamping hoor je steeds vaker om je heen en je leest er over in tijdschriften, blogs en kranten.  Maar wat betekent glamping nu preices? Deze vraag wordt ons steeds vaker gesteld. Daarom geven we een korte uitleg.

Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’, en beschrijft een bepaalde stijl van kamperen, waarbij een hoge mate van luxe aanwezig is bij de accommodaties en op de campings zelf. Hierdoor ontstaat er een groot verschil met het traditionele kamperen. Maar wat houdt glamping precies in, en wat is de geschiedenis van glamping eigenlijk? Ik heb er al eerder over geschreven voor ensie, maar ga er in dit blog nog wat verder op in. Meer tips, tricks en feitjes over glamping vind je in deze infographic!

glamping infographic

Kamperen met de luxe van thuis

Glamorous kamperen dus, waarbij de ene accommodatie nog meer luxe heeft dan de andere. Uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, zodat je niets te kort komt tijdens je vakantie. Van een wat meer basic Glamptent, tot de Airlodge, met twee verdiepingen en alles er op en er aan. Lees: een heerlijk comfortabel bed, een keukenblok met inventaris én privé sanitair in de accommodatie.

Een kampeervakantie waarbij de accommodatie al voor je klaar staat. Heerlijk toch? Bij glamping slaap je midden in de natuur, maar wél met de luxe van thuis. Dit is ook precies hoe glamping ontstaan is, in het begin van de vorige eeuw. Glamping is vanuit de basis afkomstig uit Zuid-Afrika. Rijke ontdekkingsreizigers reisden vanuit Amerika en Europa af naar Afrika om onderzoek te doen naar bijzondere diersoorten. Vaak waren zij maandenlang van huis en logeerden daarom in luxe canvastenten (safaritenten). Op deze manier hoefden zij de luxe en het comfort van thuis niet te missen.

Glamping campings

Nu gaat het bij glamping niet alleen om de luxe accommodatie. Ook de grootte van de camping, privacy bij de accommodaties en de faciliteiten van de camping spelen zeker een rol. Bij glamping kampeer je evengoed midden in de natuur, maar dan met meer ruimte in en om de accommodatie. En dit zonder de echte campingsfeer te verpesten. De glamping campings zijn over het algemeen voorzien van topfaciliteiten, denk hierbij aan meerdere (verwarmde) zwembaden, een goed restaurant, supermarkt en de nodige sport- en spelfaciliteiten. Op grotere campings is er van ’s ochtends tot ’s avonds een animatieprogramma, wat een glamping vakantie ook voor kinderen enorm leuk maakt.

Glamping is in Amerika en Engeland al langer een bekend fenomeen op het gebied van kamperen. In Nederland werd glamping pas sinds 2011 goed en wel opgepakt en in 2015 brak het écht door. Dat jaar werd er ook fanatiek gegoogled naar glamping.

Door de Coronacrisis in 2020 is de vraag naar glamping accommodaties in de natuur, met rust en ruimte verder gestegen en zien we dat een nieuwe doelgroep – die misschien hiervoor naar een hotel of all-inclusive resort op vakantie ging – deze vorm van vakantie vieren aan het her-ontdekken is.

Nu is Glamping.nl natuurlijk niet het enige blog over glamping. Benieuwd naar de leukste glamping blogs? Bekijk de top 5 hier!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Top glampings

Glamping Resort Orlando in Chianti

Toscane, Italië

  • Tussen Chianti-wijnvelden
  • Veel rust en natuur
  • Paradijs voor de allerkleinsten

Een heerlijke camping in Toscane, onder de pijnbomen. Je hebt hier ruime keuze uit verschillende soorten glampingaccommodaties.

Les Ranchisses

Ardèche, Frankrijk

  • in het zilverstadje Largentière
  • Wellness centrum
  • Rust, ruimte en luxe

Kamperen in rust, ruimte, luxe én de prachtige natuur van de Ardèche kan op camping Les Ranchisses. Wat wil een mens nog meer?

Pagina delen

Weekend Glamping Resort

Gardameer, Italië

  • Zwembad met prachtig uitzicht
  • Sprookjesachtig uitzicht op Salò
  • Sportvelden en fietsverhuur

Direct aan het Gardameer, midden tussen de olijfbomen vind je Weekend Glamping Resort. Een gezellige vier sterrencamping voor het hele gezin!

Blogcategorieën

Glamping.nl