Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zorgeloos genieten: op (glamping)vakantie met je mantelzorger!

Wanneer het je thuis niet meer lukt om alle huishoudelijke taken uit te voeren, kan de hulp van een mantelzorger wenselijk zijn. Vaak is een mantelzorger iemand uit je directe omgeving. Denk aan een familielid of een goede vriend. Eens of een paar keer per jaar wil je even tot rust kunnen komen, weg uit je vertrouwde omgeving en nieuwe gebieden ontdekken. Waar ga je in zo’n geval naartoe? Je wilt natuurijk voldoende ruimte hebben, zodat je mantelzorger mee kan. In dit artikel zetten we drie opties op een rijtje. Benieuwd? Lees dan zeker even mee!

#1: een mantelzorgwoning kopen voor vakanties 

Een mantelzorgwoning kopen is een van de opties die je hebt, wanneer je regelmatig op vakantie wilt gaan met je mantelzorger. Dit type woning is compact van aard en eenvoudig te onderhouden, doordat er vaak gebruik gemaakt wordt van kunststof. Voordeel hiervan is dat het materiaal lang meegaat en mooi blijft, zonder dat dit eens per twee of drie jaar geschilderd moet worden. Een mantelzorgwoning kun je op een losse kavel laten plaatsen, maar vaak ook op grote vakantieparken. Zie het als een vakantiehuisje, die volledig is aangepast op jouw behoeftes. 

Op vakantie met je mantelzorger
Foto van Stekelbos

#2: glamping als alternatief voor regulier kamperen 

Wanneer je voorheen altijd naar de camping ging met een eigen tent is glamping het overwegen waard. Bij glamping huur je een tent die vooraf is ingericht of ga je bijvoorbeeld voor een stacaravan op een kampeerterrein. Zo ervaar je de rust en ruimte die een camping je biedt, maar hoef je niet zelf de tent op te zetten. Daarbij zijn deze vooraf ingerichte tenten vaak van de nodige luxe voorzien. Denk aan een kooktoestel, een goed bed en soms zelfs een compact toilet. Ideaal, wanneer je zelf de kracht en energie niet meer hebt om de tent op te zetten.

Glampen met je mantelzorger
Foto van Lucija Ros via Unsplash

#3: een huisje huren via het internet 

Een derde optie om op vakantie te kunnen gaan met je mantelzorger is het huren van een vakantiewoning of andermans huis. Online worden tal van mogelijkheden geboden om een huisje te huren voor je vakantie. Het voordeel van een huis is dat het je nog meer luxe biedt dan een tent. Kies voor een huis in de natuur en ervaar dezelfde vrijheid als op een camping. Het nadeel aan een huis huren ten opzichte van het kopen van een mantelzorgwoning, is het feit dat zo’n huis vaak niet is ingericht op mensen die hulp van een mantelzorger nodig hebben. Denk aan steile trappen, laste doorgangen, enzovoorts. 

Huur een vakantiehuisje met je mantelzorger
Afbeelding van Wolfgang Eckert via Pixabay

Ga je de komende zomer glampen in het zonnige Frankrijk of denk je eraan om eindelijk die droomwoning te kopen? Zet dan hier de eerste stap!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Glamping.nl