Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x zien in de Bourgogne

De bekende wijnstreek van Frankrijk.

De Bourgogne, ook wel Bourgondië genoemd, is een bekende wijnstreek in het midden van Frankrijk. De Bourgogne is wereldberoemd vanwege de grote rode en witte wijnen die er worden geproduceerd van vooral de pinot noir en chardonnay. Deze streek is daarom populair bij kampeerders die wel houden van lekker eten, drinken en de Franse cultuur. Maar naast wijngaarden is er veel meer te zien in de Bourgogne!

Dijon

Dijon is de hoofdstad van de regio Bourgogne, gelegen in het departement Côte d’Or. Het is een grote stad waar een ieder zich zal vermaken! Je hebt er tal van musea, waaronder het Museum voor Schone Kunsten en Musée Magnin. Ook heeft Dijon een Notre-Dame, kloosters en prachtige kathedralen. Midden in het centrale deel van Dijon staat het voormalige paleis van de Hertogen van Bourgondië. Toe aan wat rust en groen? Bezoek dan de Jardin botanique de l’Arquebuse, dit is een 5 hectare tellend park met botanische tuinen, een bomentuin, het natuurhistorisch museum en het planetarium.
Dijon kent ook talloze karakteristieke straatjes. Rue des Forges bevat een aantal prachtige herenhuizen en smaakvolle gevels uit de vijftiende eeuw. Hiertussen bevinden zich enkele sjieke hotels waar alle luxe vanuit straalt en een aantal leuke winkels.

3605140086_09cd405a4c_b

Ballonvlucht

Wil je écht veel zien van de Bourgogne? Maak dan een ballonvlucht, dit kan vanuit Pouilly-en-Auxois. Je vliegt dan over vele kastelen en karakteristieke dorpjes in de streek.

De Morvan

Er zijn veel manieren om de natuurlijke schoonheid van de Bourgogne te ontdekken: met de fiets, over het water of te voet. Het natuurpark van de Morvan heeft prachtige wandelroutes, bijvoorbeeld langs verschillende meren en natuurlijk langs een aantal wijngaarden. In totaal biedt de Morvan 1.500 kilometer aan wandelroutes. De heuvelachtige omgeving is een lust voor het oog, en vooral de rust is wat veel toeristen aanspreekt. De Morvan in cijfers: De oppervlakte van de Morvan is ruim 240 000 ha, dat is globaal 60 km lang en 40 km breed. Daarvan is 105.000 ha landbouw, 129.000 ha bos, 1600 ha water et 7000 ha moeras en er zijn 98 dorpen en stadjes. Met zijn 36.233 inwoners is dat 6,62 ha: 66.200 m2 per inwoner! Ter vergelijking: in Amsterdam is dat 40 m2 per inwoner.

morvan-frankrijk

Natuurlijk is in dit artikel slechts een klein deel van de schoonheid van de Bourgogne aan bod gekomen.
Benieuwd naar welke glampingcampings er zijn in deze regio? Bekijk hier het campingaanbod!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl