Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 tips voor een zorgeloze glampingvakantie

Velen kijken al maanden van tevoren uit naar de vakantie dat hoort bij de voorpret. Maar er hoort ook een hoop geregel bij je reis. Sommigen ervaren ook dit als voorpret, anderen vinden dit eigenlijk maar vervelend. Hoe kom je er, welke accommodatie boek je, wat moet je zeker niet vergeten… Je moet aan veel dingen denken. Daarom geef ik je 5 tips voor een zorgeloze glampingvakantie!

1. Geen inpakstress met een lijstje

Eigenlijk kan er niet zoveel misgaan bij het inpakken; als je maar je portemonnee met pinpas en je paspoort bij je hebt, komt alles waarschijnlijk wel goed. Dat is een fijne gedachte en zorgt voor een hoop minder inpakstress. Natuurlijk zijn er ook een aantal andere noodzakelijke spullen die je liever niet vergeet. Denk aan medicijnen, vliegtickets, je telefoon met oplader en als je met de auto gaat natuurlijk je rijbewijs. Maak een lijstje van deze dingen waar je echt niet zonder kunt vertrekken.

Daarnaast is het altijd fijn om de juiste kleding bij te hebben. Dit is voor iedereen persoonlijk en ook afhankelijk van je soort vakantie. Misschien heb je een lievelingsjurk die absoluut mee moet, of ga je altijd veel wandelen en moeten de wandelschoenen dus zeker in de koffer. Hier kun je ook een lijstje van maken, of je loopt gewoon al je kasten door en pakt jouw favoriete spullen in.

koffers

Foto: Mike Bird via Pexels

2. Regel je vervoer goed

Of je nu met het vliegtuig of met de auto reist, in beide gevallen zijn er een aantal dingen waar je aan moet denken. Bij je vliegreis is het belangrijk je tickets bij de hand te hebben en te zorgen dat je op tijd op het vliegveld bent. Neem ook zeker een goed boek of ander vermaak mee, want het kan soms lang wachten zijn bij een vliegreis. Eenmaal op bestemming is het fijn als de huurauto al klaar staat, omdat je die van tevoren hebt geregeld. Ook een taxi of reis met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld kun je van tevoren uitzoeken, zodat je zonder stress je bestemming bereikt.

Reis je met de auto? Dan is het belangrijk om je auto eerst goed te checken op oliepeil en koelvloeistof. Check ook je bandenspanning voor vertrek. Verder is het handig een navigatiesysteem te hebben voor je route. Denk ook aan eventuele vignetten en een creditcard of voldoende contant geld om de tol te betalen.

Een zorgeloze glampingvakantie - navigatie

Foto: Axel Antas-Bergkvist via Unsplash

3. Bedenk van tevoren wat je wilt doen

Als je van tevoren uitzoekt wat er allemaal te doen is op je vakantiebestemming, hoef je niks te missen. Naast het Googlen van je bestemming, zijn er ook vele Facebook groepen en forums waar ervaringen en tips worden gedeeld door mensen die al op je bestemming zijn geweest. Inventariseer wat er allemaal te doen is en maak een lijstje met de activiteiten die je zeker gedaan wilt hebben.

Man met rugtas - een zorgeloze glampingvakantie

Foto: Cody Black via Unsplash

4. Laat je huis goed achter

Je komt pas echt helemaal tot rust als je weet dat je thuis alles goed hebt achtergelaten. Regel iemand die de planten en je huisdier(en) kan verzorgen. Het is in verband met inbrekers ook slim om niet te laten merken dat je lang weg bent. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een lamp met een automatische schakelaar te installeren die in de avond aan gaat en een auto voor de deur te laten staan. Mocht er toch iets misgaan, is het fijn als je hier goed voor verzekerd bent. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering waarbij je ook bent verzekerd voor inbraak.

Huis - een zorgeloze glampingvakantie

Foto: Rowan Heuvel via Unsplash

5. Communiceer over je vakantie

Heel belangrijk: zorg ervoor dat je echt tot rust kunt komen op vakantie. Laat weten op je werk en aan je familie en vrienden dat je weg bent. Zo word je niet de hele tijd gebeld en kun je even écht ontspannen. Denk daarbij ook aan het instellen van een automatisch antwoord in je mail en het informeren van belangrijke klanten en contactpersonen over je vakantie.

relax

Foto: Joycefler via Unsplash

Fijne vakantie!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

La Masia

Costa Brava, Spanje

  • Vlakbij Barcelona
  • Aan zee
  • Overnacht in luxe

Bij La Masia combineer je een ontspannen zon, zee en strandvakantie met de leukste stedentripjes. Kies jij voor Blanes, Barcelona of toch Lloret de Mar?

Atlantic Club Montalivet

Les Landes, Frankrijk

  • 400 meter van het strand
  • Kinderboerderij
  • Waterparadijs

Na slechts 400 meter lopen sta je met je voeten op het zandstrand. Zwemkleding aan en je surfles kan beginnen. Verblijven doe je in een safaritent of Airlodge.

Glamping.nl