Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Zo kun je een Tiny House of glampingaccommodatie kopen

Glamping is inmiddels een bekende vakantietrend die blijft groeien. Op vakantie in de natuur, maar wel met luxe en comfort. Het is de ideale combinatie. Ook in de woningmarkt doet zich de laatste jaren een vergelijkbare trend voor: Tiny Houses. Huizen die gemaakt zijn om ruimte en milieu te besparen. Met als filosofie dat je er zelf ook beter van wordt; een rustiger leven met minder spullen, minder schulden en minder schoonmaken. Woningbouwverenigingen en gemeenten slaan steeds meer de handen ineen om deze trend te steunen. Ik vertel je in dit blog meer over de mogelijkheden.

Tiny house op maat

Waar begin je als je deze nieuwe levensstijl wel ziet zitten en dus een Tiny House wilt aanschaffen? Allereerst kun je ervoor kiezen om er één te kopen, of om er één zelf te bouwen. Het voordeel van het laatste is dat je het helemaal volgens je eigen wensen kunt maken. Het nadeel is natuurlijk dat je daar best handig voor moet zijn en dat het veel tijd kost. Ook Tiny Houses die je koopt, kun je vaak op maat laten maken.

Foto: aehdeschaine via Flickr

Tiny Findy is een handige website voor wie een Tiny House wil kopen of bouwen. Je vindt complete Tiny Houses die te koop staan, maar ook bouwgronden en materialen voor als je zelf aan de slag wilt. Zit er niks tussen voor je en wil je niet zelf bouwen? Dan kun je overwegen een Tiny House op maat te laten maken.

Waar je je Tiny House dan neerzet? Steeds meer gemeenten hebben hier speciale plekken voor, of staan toe om een Tiny House op bouwkavels te plaatsen. Woningbouwverenigingen bouwen zelfs speciaal Tiny Houses voor de verkoop of verhuur in veel gemeenten. Dit koop je dan vaak dus meteen samen met de plek waar je Tiny House mag staan. Neem zeker contact op met je gemeente voor de mogelijkheden!

Tiny House Droomparken

Foto: van Hoog Veluwe via Droomparken

Tiny House of Glamping als vakantiewoning

Ook in de toerismebranche hebben de Tiny Houses hun intrede gemaakt en je kunt op steeds meer parken zo’n mini vakantiehuisje huren. Het is op Droomparken zelfs mogelijk je eigen Tiny House te kopen als vakantiehuis. Zo kun je wanneer je maar wilt je toevlucht nemen tot je eigen mini-woning!

Tiny House Buitenhuizen

Foto: Buitenhuizen via Droomparken

Lijkt een Tiny House toch te veel op een vakantiewoning voor je en wil je nog meer back to basic en contact met de natuur? Niet getreurd, je kunt tegenwoordig ook je eigen Glamping Lodge kopen! Die kun je helemaal op maat laten maken en (in overleg met de gemeente) neerzetten waar jij dat wilt.

Financiering

Tiny Houses zijn er al vanaf zo’n 20.000 euro. Zeker als je het zelf bouwt, blijven de kosten redelijk laag. Misschien spaar je dit zelf wel bij elkaar in een paar jaar en kun je dus schuldenvrij leven! Wil je toch graag al wat sneller je Tiny House kopen, dan kun je bij je bank informeren over een hypotheek. Dit is steeds vaker mogelijk, zeker wanneer je een Tiny House via een woningbouwvereniging koopt. Lukt dit niet, dan zijn er ook nog onafhankelijke organisaties waar je geld kunt lenen. Vergelijk wel goed de rentetarieven waartegen ze zo’n lening aan particulieren verstrekken!

Tiny House Maasduinen

Foto: Maasduinen via Droomparken

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Ardèche Camping

Ardèche, Frankrijk

 • Middenin de Ardèche
 • Overdekt zwembad
 • Eeuwenoude geschiedenis

Camping Ardèche is rustig gelegen aan een riviertje. Met meerdere zwembaden, een peuterbad en veel sportfaciliteiten.

Delftse Hout

Zuid-Holland, Nederland

 • Verwarmd zwembad
 • natuurgebied Delftse Hout
 • Delft op 1km

Geniet in de bijzondere accommodaties in het natuurgebied Delftse Hout. De perfecte plek voor een vakantie midden in de natuur!

Pagina delen

Blogcategorieën

Marina Village

Adriatische kust, Italië

 • Vlakbij het strand
 • Gezinscamping
 • Zowel miniclub als tienerclub

Marina Camping Village is een camping voor het hele gezin. Sinds dit jaar hebben ze een heel nieuw zwembad met kinderbad!

Pomport Beach

Dordogne, Frankrijk

 • Hartje Dordogne
 • Mooi zwemmeer
 • Nieuw aquapark

Centraal gelegen en toch heerlijk rustig! Pomport Beach is een heerlijke bestemming voor het hele gezin in het hart van de Dordogne.

Glamping.nl