Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ontdek de Cinque Terre

Een must see tijdens je glamping vakantie aan de Bloemenrivièra: de Cinque Terre. Deze vijf schilderachtige dorpjes aan zee zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets! De dorpjes worden verbonden door een spoorlijn en een wandelpad, de Via dell’Amore, wat een adembenemend uitzicht biedt op zee en de op terrassen bewerkte heuvels.

De Bloemenrivièra in Italië

Waarom deze Italiaanse kuststrook de Bloemenrivièra genoemd wordt? De begroeiing is vanwege het hoogteverschil van de dorpjes zeer divers. Langs de kust vind je onder andere veel palmbomen, en in de bergen groeien prachtige rozen, geraniums, bougainvilles en orchideeën. Daarom dus! De regio is gelegen aan de Ligurische Zee en wordt daarom ook wel eens de Ligurische kust genoemd.

De Bloemenrivièra is ook bekend vanwege de prachtige Engelse ‘palazzi’ langs de kust, in lichte pastelkleuren en met mooie ornamenten.

Ontdek en geniet

Als je de Cinque Terre écht wilt ontdekken, loop dan de kleine zijstraatjes van de dorpjes in, zoek de wandelpaden in de heuvels op, en ga juist héél vroeg, of in de late avond op pad. De dorpjes zijn verspreid over een afstand van nauwelijks 10 kilometer en zijn (grotendeels) autovrij. Overdag zijn er veel toeristen, maar ’s avonds keert de rust terug! Prachtig om te bezoeken vanaf een camping aan de Bloemenrivièra.

De dorpjes van de Cinque Terre

  • Monterosso: het grootste dorp met 1560 inwoners, gelegen aan een zandstrand. De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude stadscentrum, achter de spoorlijn. In de kleine straatjes vind je veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  • Vernazza: wordt gezien als het meest pittoreske dorp. Wat meteen opvalt is het kasteel op een uitstekende klif. Er zijn een aantal rotsstranden en een leuke vissershaven.
  • Manarola: het oudste dorp van de Cinque Terre. Heeft een haventje, en daarachter ligt een historische begraafplaats met aanliggend park.
  • Corniglia: een dorpje hoog op een klif gelegen, met wijnvelden en zeer oude olijfboomgaarden. Het is het enige dorpje zonder haven, maar heeft wel een gezellig oud centrum met een leuk pleintje.
  • Riomaggiore: ligt diep ingesneden tussen de heuvels, waarop terrassen zijn aangelegd voor de landbouw. De huizen hebben de typisch Ligurische kleuren (rood, roze, oker) en leunen tegen de helling aan.

De Bloemenrivièra en de Cinque Terre ontdekken kan bijvoorbeeld vanaf glamping River. Een gezellige glamping met volop waterplezier en de hele dag animatie. Vergeet je wandelschoenen niet! Liever kleinschalig en tussen de locals kamperen? Kies dan voor glamping Dei Fiori, een knusse, groene camping vlak bij een prachtig zandstrand.

cinqueterrebloemenriviera

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

River

Bloemenrivièra, Italië

  • Aan de rivier en vlakbij zee
  • Knusse, dorpse sfeer
  • Animatie tot 11 jaar

Deze camping ligt bij een gezellig dorpje aan de rivier. De zwembaden zijn heerlijk en de zee én rivier dichtbij! Volop waterpret!

Blogcategorieën

Glamping.nl