Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Hitte en warmte op vakantie: hoe ga je hiermee om?

Het is bijna weer zo ver! De zon schijnt steeds vaker en het wordt steeds warmer, de lente komt. Tijd om alvast voorbereidingen te treffen voor de aankomende vakanties, of dat nou in meivakantie is of de zomer. We kunnen allemaal niet wachten om heerlijk genieten van het zonnetje op een fijne vakantiebestemming. Toch is het ook van belang om rekening te houden met de oplopende hitte die we de laatste jaren hebben ervaren. Bereid je daarom goed voor op de hitte en warmte, voordat je op vakantie gaat.

Een koele accommodatie

Of je nou kiest voor glamping, een grote bungalow, of je eigen vakantiehuisje, het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Niet alleen tegen de UV-straling van de zon, maar ook tegen de warmte om uitdroging te voorkomen. Daarom is de eerste stap om voor een accommodatie te kiezen die al beschikt over bijvoorbeeld een airconditioningssysteem of een aircooler. Ook is het van belang om te kijken naar de zonwering die aan de buitenkant van de accommodatie geplaatst is. Als je over een eigen vakantiehuis beschikt of geregeld op vakantie gaat naar dezelfde plek, dan kun je je goed voorbereiden. Zo kun je bijvoorbeeld zonwering screens kopen. Zonwering screens zorgen ervoor dat je de koelte veel beter kunt bewaren en dat het zonlicht niet toegelaten wordt.

Genoeg schaduw buiten

We vergeten vaak dat het ook belangrijk is om onszelf te beschermen voor de zon. Te veel zon kan leiden tot verbranding of nog erger, een zonnesteek. Om dit te voorkomen is het belangrijk om altijd te zorgen voor genoeg schaduw, waar je ook bent. Zeker voor kinderen is het ook van belang om niet te lang in de volle zon te zijn. Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan parasollen. Je kunt kiezen voor een standaard parasol, zoals we hem allemaal kennen, of een hangparasol. Bij een hangparasol is de mast aan de zijkant van het doek geplaatst. Dit is erg praktisch tijdens het praten en biedt meer ruimte. Wel is het van belang dat je wanneer je een parasol aanschaft ook kijkt naar de bestendigheid van het doek tegen de UV straling van de zon. Een andere optie is een paviljoen. Een paviljoen kun je vergelijken met een open partytent, je hebt ze misschien wel eens bij een evenement zien staan. Paviljoens zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, ga voor een wat luxere of een model dat makkelijk mee te nemen is op vakantie.

Waar zoek jij de verkoeling op tijdens jouw vakantie?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Lanterna

Familie de Lange - van der Wiel, 4 december 2018

Mooie en schone camping

Mooie, schone caming. Hele gastvrije mensen. Groot maar toch merk je daar weinig van. De rust viel ons erg op! Vele strandjes om uit te zoeken. Leuke uitstapjes in de buurt.

Tips in de omgeving

Poreč, Rovinj, aquapark, wijngaarden, boottochten vanaf Poreč.

Bezocht Lanterna in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl