Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Nedersaksen

Ontdek de Duitse provincie Nedersaksen met een luxe vakantie van glamping

De provincie Nedersaksen is de provincie die qua landschap misschien wel het meest op Nederland lijkt. De Duitse provincie Nedersaksen grenst net zoals Nederland aan de Noordzee en ligt ook onder de zeespiegel. Ondanks dat Groningen er nog tussen ligt wordt in een deel van de provincie nog een Fries dialect gesproken. Dit deel wordt ook wel het “Ostfriesland” genoemd. Wist je dat ook Duitsland zijn eigen waddeneilanden heeft? Perfecte locatie voor een glamping in Nedersaksen!

Glamping in Nedersaksen, waarom?

In Nedersaksen vind je een afwisselende natuur. Een duinland-, getijden-, coulisse-, veen- of polderlandschap: Nedersaksen heeft het allemaal. De kust- en eilandgebieden zijn de grootste toeristische plekken van Nedersaksen. Vele Duitsers brengen net zoals in Nederland hun vakantie door op één van de Waddeneilanden. Zo kan je naar de kust om daar te wadlopen, kiten of surfen, maar je kan ook gaan wandelen door het heide- en boslandschap van de Lüneburger Heide. Ondanks dat het grootste deel van de provincie onder de zeespiegel ligt, zijn er op de heide volop heuvels te beklimmen. Deze heide ligt bovendien in het midden van de stedendriehoek Hamburg, Bremen en Hannover waardoor er ook de mogelijkheid is om de stad in te gaan! Sinds kort zijn er een groot aantal wandel-, fiets- en ook kanoroutes uitgezet. Breng een bezoekje aan de magische bossen van Weserbergland waar veel sprookjes van de gebroeders Grimm zich afspelen. Zo is het ook mogelijk om een Duitse Sprookjesroute te bewandelen.

In het gebied Eemland vind je de Hümmling waar je net zoals in Drenthe ook hunebedden kunt bezoeken. Kortom: een glamping in Nedersaksen is sowieso een vakantie om nooit te vergeten! Slaap jij deze vakantie in een boomhuis op de Lüneburger Heide of toch liever in een woonboot op de wadden? Kijk hier voor alle mogelijke accommodaties!

Ontdek Nedersaksen!

Kom je naar Nedersaksen dan moet je geen koffie bestellen maar zeker eens een culinair kopje thee gaan drinken in het gebied “Ostfriesland”. De Oost-Friese handelen hebben in de 17e eeuw het kopje thee als medicijn in Nedersaksen geïntroduceerd en het drankje verspreidde zich in de 18e eeuw over de hele provincie. Mocht je nou meer een fan zijn van de alcoholische dranken dan kan je ook aan de kruidenbitter, brandewijnen of rum gaan! Pas wel op: Kruidenbitter bestaat voor meer dan 30% uit alcohol!

Op vakantie in eigen land, of toch niet? Je kan kiezen uit Nedersaksische specialiteiten zoals boerenkoolstamppot, wittekoolstamppot of bonensoep maar dan wel net iets anders geserveerd dan bij ons thuis in Nederland. Daarnaast kan je ook bekende Oost-Friese sporten gaan doen zoals “klootschießen“, fierljeppen of schaatsen.

Benieuwd geworden naar een glamping vakantie in het betoverende Nedersaksen? Kijk in ons aanbod voor de mogelijkheden! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op onze blog voor meer inspiratie!

Populaire bestemmingen in Nedersaksen

Bispinger Heide

Neder-Saksen, Duitsland

  • In de Lüneburger heide
  • Boomhuis of woonboot!
  • Coole kinderactiviteiten

Vanuit het Boomhuis op vakantiepark Bispingerheide heb je het allermooiste uitzicht en een absoluut avontuurlijk verblijf.

Park Nordseeküste

Neder-Saksen, Duitsland

  • Bij de rustige Noordzeekust
  • Veel vernieuwde cottages
  • Vergezichten over het wad

Wadlopen in het noorden van Duitsland. Bij Park Nordseeküste kan het! Geniet van dit uitgebreide park vlakbij de Noordzee.

Glamping.nl