Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping Portugal

Luxe kamperen in Portugal voor een zonnige kampeervakantie!

Portugal is een land vol mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een rondreis: met een glamping in Portugal kan het allemaal. Ga naar de prachtige Algarvekust of bezoek de gezellige hoofdstad Lissabon, in Portugal zul je je niet snel vervelen. Glamping in de buurt van een grote stad of direct aan de kust, kan dit wel? Ja, zeker!

Rondreis door Portugal

Het leukste aan een vakantie in Portugal is dat je een strandvakantie gemakkelijk kunt combineren met een bezoekje aan één van de steden. Een rondreis door Portugal is namelijk zo gepland. Het treinverkeer in Portugal is goed geregeld, dus ook als je met het vliegtuig bent gekomen, kun je gemakkelijk beginnen aan je rondreis. Tijdens je rondreis verblijf je in de mooiste glamping accommodaties, zodat je ‘s avonds aan de drukte van het stadse leven kunt ontsnappen.

Havenstad Porto

Je zou ervoor kunnen kiezen om je rondreis te beginnen in de havenstad Porto. Denk erom dat in Portugal door stadjes dwalen heel anders is dan in Nederland, vanwege de hoogteverschillen en steilheid van de straatjes. Neem dus goede schoenen mee voor je bezoekje aan de steden. Sla in Porto zeker de portproeverij niet over.

De studentenstad Coimbra

Gedurende het jaar is het ook erg gezellig in de stad Coimbra. Een stad vol kathedralen en geschiedenis, mede omdat de stad tijdens de middeleeuwen de hoofdstad van Portugal was. Breng zeker ook een bezoekje aan de universiteit van Coimbra, de oudste universiteit van Europa. En omdat Coimbra een echte studentenstad is, mag een bezoekje aan een kroegje of restaurant in de avond natuurlijk niet ontbreken.

Hoofdstad Lissabon

Hoewel Portugal een boel mooie steden kent, spant Lissabon toch wel de kroon. Waarom? Je hebt op veel verschillende punten een prachtig uitzicht over de stad en de zee, dankzij de bouw van de stad op zeven heuvels. Dit maakt het geweldig om door de stad te lopen, omdat je elke keer vanuit een andere hoek over de stad uitkijkt. Ook kun je een bezoekje brengen aan één van de vele skybars, waar je een nog mooier uitzicht hebt over de stad.

De Algarvekust

Na je stedentrip is het tijd voor een wat rustiger vervolg van je vakantie. Op naar de Algarvekust. Een mooie hoge kustlijn waar je prachtig langs kunt wandelen met beneden een aantal mooie stranden. Een groot voordeel: er zijn zoveel stranden, dat je vaak als je even doorloopt zo een plekje voor jezelf te pakken hebt, waar je helemaal tot rust kunt komen. Zoek een glamping in Portugal direct aan zee en kijk ‘s avonds uit over de prachtige kustlijn.

Populaire gebieden

Glamping Costa de Prata

Glamping Costa de Prata

Liefhebbers van een zon, zee en strandvakantie doen er goed aan om voor de Costa de Prata te kiezen. Niet alleen vind je langs de Portugese Zilverkust een aantal prachtige stranden en torenhoge golven, de streek is ook nog niet ontdekt bij het massatoerisme. Een ideale glamping bestemming dus!

Bekijk alle gebieden »

Populaire bestemmingen in Portugal

Glamping.nl