Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op glampingvakantie in Tsjechië

Wat wordt jouw volgende vakantiebestemming? Het is altijd weer even zoeken welke plek je dit jaar het liefste wilt bezoeken. Er is zoveel te ontdekken! Heb jij ook een lijstje met landen en steden die je absoluut gezien wil hebben? In dit blog vertel ik je waarom een glampingvakantie in Tsjechië ook op dat lijstje moet staan.

Natuur

Tsjechië beschikt over prachtige natuur waarbij het uitzicht verandert per regio. Een rondreis is dus zeker geen slecht idee. Zo kun je de verschillende panorama’s bewonderen en ontdek je de bergen, meren en steden die dit land te bieden heeft. Maar ook een rustige vakantie op één mooie plek is aan te raden. Tsjechoreizen biedt verschillende bijzondere vakantiehuizen, maar ook rondreizen door Tsjechië aan.

Het Lipnomeer is terecht een geliefde bestemming in Tsjechië. Je kunt er het hele jaar terecht, want in de zomer is het er heerlijk warm en in de winter kun je er goed skiën.

lipnomeer

Foto via Pixabay

De Bohemen bestaan uit 5 regio’s in het westelijke deel van Tsjechië. Hier wisselen rivieren, meren, bergen en heuvels elkaar af. Het gebied grenst grotendeels aan Duitsland en in het zuiden aan Oostenrijk. In het noorden gaat het gebied over in het Reuzengebergte, op de grens met Polen.

Bohemen

Foto: Jakub Spitzer via Pixabay

Ook een mooie regio om eens te bezoeken is Moravië, het oostelijke deel van Tsechië. Hier vind je veel glooiende groene heuvels en wijngaarden. Een goede bestemming voor een wijntour dus!

moravie

Foto: Lukas via Pexels

Steden & Cultuur

Bij een stad in Tsjechië denk je natuurlijk meteen aan Praag. Deze prachtige stad heeft een romantisch beeld door de vele torentjes. Hier moet je zeker een aantal dagen doorbrengen om alle culturele hoogtepunten te zien, maar ga in ieder geval naar de Praagse Burcht, het Nationaal Museum en de Joodse wijk.

praag

Foto via Pixabay

Naast Praag is het ook leuk om de stad Brno eens te bezoeken. Brno is minder populair dan Praag, maar daardoor juist een aanrader. Hier dus geen massatoerisme, maar wél veel cultuur en gezelligheid. Daal eens af naar het ondergrondse gangenstelsel dat is ontstaan doordat kelders in de middeleeuwen steeds verder werden uitgebreid. De astronomische klok op het Vrijheidsplein van Brno is een aandachtstrekker waar elke dag een grote knikker met het logo van de stad uit komt rollen. Probeer hem eens te vangen.

brno

Foto via Pixabay

Reis veilig

Vanuit Nederland kun je gemakkelijk met de auto naar Tsjechië reizen. Vanaf Utrecht is de afstand naar Praag slechts 850 kilometer. Ook met het vliegtuig kun je makkelijk naar Tsjechië reizen. Vanaf Amsterdam vlieg je met KLM rechtstreeks naar Praag. Zelfs met de trein is de reis naar Tsjechië goed te doen, vanaf Amsterdam naar Praag doe je er 10,5 uur over. Natuurlijk moet je bij je reis altijd opletten dat je niks vergeet of kwijtraakt. Voor de zekerheid kun je een reisverzekering van Ohra afsluiten, zodat je bij een ongeluk wel je kosten of schade vergoed krijgt.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl