Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op wintersport? Zo voorkom je onverwachte hoge kosten

Heb je een tripje naar de sneeuw op de planning staan? Heel de dag de piste afsuizen op je ski’s of snowboard, om vervolgens op te warmen bij de open haard in je glampingaccommodatie. Laat die vakantie maar beginnen! Maar je wilt natuurlijk niet voor onverwachte hoge kosten komen te staan. Iets wat tijdens een wintersportvakantie helaas toch vaker voorkomt dan bij bijvoorbeeld een vakantie naar de zon. Daarom deel ik in dit blog tips om dit te voorkomen. Lees je mee?

Wintersport

Foto: Adam Chang via Unsplash

Check je zorgverzekering

Een zorgverzekering afsluiten om er vervolgens eigenlijk nooit meer naar te kijken. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Ik begrijp het, maar stiekem is het heel belangrijk om elk jaar nauwkeurig te kijken naar je zorgverzekering. Ten eerste omdat je veel kunt besparen door over te stappen. Ten tweede omdat het elk jaar weer verschilt welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt en welke niet. Zeker wanneer je op wintersport gaat is het belangrijk om na te gaan welke aanvullende verzekeringen handig zijn. Je hoopt het natuurlijk niet, maar wanneer je lelijk ten val komt kunnen de kosten hoog oplopen. De kosten voor spoedeisende hulp worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is wel dat de kosten niet hoger uitvallen dan in Nederland. Het is daarom goed om zelf te controleren wat je zorgverzekering wel en niet dekt in het buitenland.

Verzeker je voor schade aan materiaal van anderen

Een ongelukje zit tijdens een wintersportvakantie in een klein hoekje. Een goede reisverzekering is zeker aan te bevelen. Zo voorkom je hoge kosten als je bijvoorbeeld schade maakt aan gehuurde spullen of je dure camera verdwijnt in de sneeuw.

Ook schade aan materiaal van een ander is tijdens zo’n vakantie snel gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer je tegen een ander aan skiet en schade veroorzaakt aan de ski’s van diegene. Wanneer je kiest voor een aansprakelijkheidsverzekering van de FBTO, zit je goed. Je bent hiermee wereldwijd verzekerd, dus het maakt niet uit waar die wintersportvakantie naar toe gaat. Ga je op vakantie met het gezin? Ook de kids zijn in dat geval meeverzekerd.

Bespaar op huurmateriaal en skipassen

Zeker wanneer je voor de eerste keer op wintersport gaat of wanneer je er tussenuit gaat met kinderen die nog niet zijn uitgegroeid, is het huren van een helm en ski’s de beste oplossing. De prijzen kunnen verschillen en met vooraf online materiaal huren kun je een hoop geld besparen. Verdiep je hier dus goed in. Hetzelfde geldt voor de skipassen. Wel zo fijn als je van tevoren weet wat de kosten zijn. Kijk bijvoorbeeld op wintersport.nl voor uitgebreide tips voor je wintersport.

Wintersport - reisverzekering met wintersportdekking

Foto via Pexels

Kies voor een reisverzekering met wintersportdekking

Misschien heb je al een reisverzekering, top! Maar zoals je inmiddels waarschijnlijk al duidelijk is, zijn verzekeringen tijdens een wintersportvakantie een stuk belangrijker. Er komt heel wat bij kijken. Check als laatste even je huidige reisverzekering of sluit een nieuwe af. Het afsluiten van een reisverzekering met wintersportdekking is hierbij zeker een aanrader. Zo ben je onder andere verzekerd voor ski’s en ander materiaal dat je huurt. Daarnaast is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren voor geneeskundige kosten. Dan ben je er van verzekerd dat je geen extra kosten moet betalen wanneer je valt.

Zo, nu kun je onbezorgd genieten van jouw wintersportvakantie! Voor welke glampingaccommodatie op of nabij de piste kies jij?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Zaton Holiday Resort

Familie Mulder, 3 oktober 2016

De natuur is geweldig!

Fijian camping, stand was super. Voldoende variatie en veel te doen.

Zadar is een geweldige stad. Omgeving met scooters die we hadden gehuurd verkend, was fantastisch! Zijn naar Pag geweest geweldige route binnendoor. De natuur (zee en bergen) is geweldig!!

Bezocht Zaton Holiday Resort in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl