Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Smartphone mee op vakantie? Hier moet je aan denken!

Ga je binnenkort op vakantie? Dan neem je je smartphone waarschijnlijk ook mee. Toch vraagt dit wel de nodige voorbereiding. Want is de camera van je telefoon nog wel goed? Is je bundel voldoende om ook in het buitenland veilig en goedkoop te kunnen bellen, sms’en en internetten? Kan je telefoon eigenlijk wel tegen een stootje? Kortom: genoeg dingen om rekening mee te houden. Ben jij benieuwd hoe je jouw smartphone vakantieproof kunt maken? Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten. 

Neem niet de nieuwste smartphone mee 

Als je vaak op reis gaat, is het slim om speciaal voor deze reizen een goede smartphone te kopen. In elk geval niet het nieuwste model. De kans op gebruikerssporen is nou eenmaal erg reëel wanneer je op reis gaat. Zeker wanneer je ook nog eens de nodige uitstapjes gaat maken. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om een iPhone 11 wit op reis mee te nemen.
Wil je een ouder toestel meenemen? Houd er dan wel rekening mee dat de camera minder kwalitatief kan zijn dan die van de nieuwere modellen. Let daarom goed op de specificaties. Zeker als je al je vakantiefoto’s met je telefoon wil maken. Zo voorkom je teleurstelling achteraf als jouw dierbare herinneringen toch wat minder mooi op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. 

Navigatie en Kaarten

Tijdens je glamping vakantie wil je misschien mooie wandelroutes verkennen. Zorg ervoor dat je navigatie-apps en kaarten offline beschikbaar zijn voor gebieden waar je mogelijk geen mobiele dekking hebt. Dit zal je helpen om je weg te vinden zonder te verdwalen.

Koop een extra oplaadkabel 

Ook een oplaadkabel heeft niet het eeuwige leven. Als je deze al voor langere tijd gebruikt, bestaat het risico dat deze het net begeeft als je op vakantie bent. Wanneer je vakantie viert in Nederland is dat niet zo’n groot probleem. Er zijn meestal wel winkels in de buurt waar deze kabels worden verkocht. Maar wat nou als je in een land bent waar je niet bekend bent en ook de taal niet spreekt? Dan wordt het direct stukken lastiger. Met als gevolg dat je je smartphone straks misschien helemaal niet meer kan gebruiken. Koop daarom liever een extra oplaadkabel voordat je op reis gaat. 

Let er wel goed op dat deze oplaadkabel geschikt is voor jouw telefoon. Als je een iPhone 11 refurbished meeneemt, dan moet je er wel zeker van zijn dat de kabel ook in het oplaadpunt past. Ons advies is om met een oplader altijd voor het eigen merk te kiezen. Zo voorkom je dat je batterij sneller achteruit zal gaan. Bovendien gaan deze kabels ook langer mee. 

Bescherming tegen water

Met een waterdichte hoes kun je zorgeloos foto’s maken aan de waterkant, onder watervallen, of zelfs tijdens regenachtige omstandigheden. Dit is ook handig als je van plan bent om activiteiten zoals kajakken, zwemmen of vissen te doen. Naast waterbescherming biedt een waterdichte hoes ook bescherming tegen stof, zand en vuil, die allemaal schadelijk kunnen zijn voor de werking van je smartphone, vooral als je in een natuurlijke omgeving verblijft.

Maak ruimte vrij op je smartphone 

Voor de vakantie is het een goed moment om je smartphone nog even goed op te schonen. Zo voorkom je dat je halverwege de vakantie geen foto’s meer kunt maken omdat deze vol is. Vind je het lastig om dingen te verwijderen? Dan is het meestal ook mogelijk om extra geheugen te kopen. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende apps, die je tijdens de vakantie niet gebruikt, tijdelijk te verwijderen. Zo creëer je extra ruimte voor de leuke dingen. 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Eurosurf

Familie Wubbolts, 2 januari 2017

Prettige sfeer!

Mooie rustige camping, vlakbij het strand. De omgeving is mooi, in de periode dat wij er waren was er een prettige sfeer en mooi weer.

Bezocht Eurosurf in augustus 2015 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl