Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Trend alert: millennials kiezen voor glamping

De afgelopen maanden lees ik vaker en vaker nieuwsberichten over de toenemende interesse in glamping onder millennials. Nu behoor ik zelf tot deze generatie én ben ik (natuurlijk!) ook nog eens groot fan van glamping. Vroeger ging ik elke zomer kamperen met mijn ouders, maar wij millennials hebben nu eenmaal de voorkeur voor wat meer luxe. Die twee elementen samen zorgen ervoor dat glamping wel helemaal mijn ding is. Maar die voorliefde voor kamperen en behoefte aan luxe zijn niet de enige redenen dat ik graag overnacht in een boomhut of een compleet ingerichte safaritent. Nee, het zijn grotendeels de normen, waarden en behoeften die wij millennials hebben, waardoor we meer en meer kiezen voor glamping. Ik deed research en zocht voor je uit wat deze redenen precies zijn.

1. Liefde voor outdoor

Millennials hebben vaak een druk sociaal leven en werken enorm hard. Veel vrije tijd, is er daarom lang niet altijd bij. Vakantie is voor hen daarom dé manier om even te ontsnappen aan het drukke leven. En waar kan dat beter dan in de natuur? Zo kun je even alles loslaten en tot jezelf komen.

Millenials kiezen voor glamping - outdoor

Foto: Cynthia Magana via Unsplash

2. Op zoek naar experience

Millennials zijn altijd op zoek naar unieke ervaringen. Deze ervaringen delen zij vervolgens graag met hun vrienden via bijvoorbeeld social media. Wat sluit hier nu beter op aan dan overnachten in een boomhut onder de sterren of in een tipi midden in de natuur? Zelf sliep ik afgelopen zomer bijvoorbeeld in een tipi in Costa Rica. En eerlijk is eerlijk, een foto van dit plekje heb ik toch echt even gedeeld met al mijn vrienden, collega’s én familie. Terwijl ik dit schrijf besef ik zelfs dat ik geen enkele andere foto met zoveel mensen heb gedeeld.

Millenials kiezen voor glamping - Glamping costa rica

Foto door Larissa Versluis

3. Nieuwe mensen ontmoeten

Het ontmoeten van nieuwe mensen en het in contact komen met andere culturen, is iets wat iedere millennial belangrijk lijkt te vinden. Dat is dan ook meteen een goede reden om te kiezen voor glamping. Je komt zo veel makkelijker in contact met mensen dan dat je dat in een hotel doet.

Millenials kiezen voor glampng - nieuwe mensen ontmoeten

Foto: Simon Maage via Unsplash

4. Gezonde levensstijl

Minimaal drie keer per week naar de sportschool gaan, gezonde voeding en zo nu en dan een cheat day. Vandaag de dag hoort dit alles thuis in het leven van veel millennials. We zijn graag actief bezig en vinden ons lichaam heel belangrijk. Ook tijdens vakantie zijn we daarom graag actief bezig, het liefst in de natuur. En tja, do I need to say more? Glamping sluit natuurlijk perfect op deze behoefte aan.

Tips: hier wil je glampen als millennial

Wil je ook eens slapen in een glampingaccommodatie met je vrienden, familie of je vriend(in)? Mijn tip is om dit eerst eens een nachtje uit te proberen tijdens een rondreis. Tegenwoordig vind je in veel hostels ook tipi’s, zoals ik dus uitprobeerde in Costa Rica. Daarnaast is een boomhut wat mij betreft dé accommodatie waarin je die unieke experience beleeft. Bij Baumhaushotel Seemühle slaap je in een heel bijzonder exemplaar dichtbij huis! Bovenaan op mijn bucketlist staat daarnaast een glampingvakantie bij Resort Chateau Ramšak. Hier heb je een privéjacuzzi bij je safaritent en geniet je van een ultra modern interieur.

Millenials kiezen voor glamping - Resort Chateau Ramšak

Foto van Resort Chateau Ramšak

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl