Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Up-to-date met de laatste kampeertrends

De glampingmarkt is continu in beweging en zelfs in het turbulente 2020 stond deze branche niet stil. Ook binnen onze eigen landgrenzen was glamping booming business. Reden genoeg om deze dynamische markt onder de loep te nemen! Onze eigen Richard Otten schreef een interessant stuk over de trends en ontwikkelingen binnen de Nederlandse glampingmarkt in het Glamping Business Magazine. Ben je hier ook benieuwd naar? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je er alles over.

Glamping accommodatie - trends en ontwikkelingen binnen de glampingmarkt
Foto van Daniel Brubaker via Unsplash

De populairste trends

Van winterglampen tot aan verblijven in eigen land: 2020 was een jaar waarin de glampingwereld op zijn kop stond! De reisbeperkingen die het coronavirus met zich mee bracht, maakte dat de Nederlandse glampings het aantal boekingen flink zagen toenemen. Niet alleen de glampings kenden een stijging aan bezoekers, ook op de stranden en in de bossen was er volop activiteit. Nederlanders ontdekten weer massaal eigen land!

Glamping breidt uit

Het fenomeen glamping is al jaren een trend, maar zelfs in het afgelopen jaar is interesse in luxe kamperen flink gestegen. Pop-up glampings leken als paddestoelen uit de grond te schieten en ook de permanente glampings breidden zich flink uit. De reden? Fantastische accommodaties in de natuur, faciliteiten om bij weg te dromen en eigen sanitair. Geen wonder dat glamping zo populair is!

Glamping accommodatie - trends en ontwikkelingen binnen de glampingmarkt
Foto van Patrick Hendry via Unsplash

Meer trends en ontwikkelingen binnen de glampingmarkt

Hebben we je met bovenstaande trends al een beetje opgewarmd en ben je benieuwd naar wat er nog meer speelt? Dan heb je geluk, want er is nog veel meer te ontdekken over de glampingbranche in eigen land! Om het volledige artikel van trends en ontwikkelingen binnen de glampingmarkt te ontdekken kun je hier klikken. Benieuwd naar de glampingtrends van dit jaar? Die lees je hier.

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

9

Europing

Familie Kuijpers, 16 februari 2016

Rome in de buurt

Mooi gelegen, grotendeels in het bos, direct aan een mooi zandstrand. Het zwembad is fijn met voldoende ligbedden. Het restaurant is goed. Er is een voetbal-grasveld. De supermarkt biedt wat nodig is. Nadeel is wel de hoge prijs voor de huur van een tennisbaan en het kunstgras voetbalveld. Ook is het een nadeel dat er geen gratis wifi is. De camping ligt ver van Tarquinia en andere bewoonde gebieden dus om op pad te gaan heb je altijd de auto nodig (fietsen is niet aan te raden op de landwegen die slecht geasfalteerd zijn en waar auto’s hard rijden).

Bezocht Europing in augustus 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl