Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De leukste activiteiten voor jou en de kids bij Place de la Famille

Ben je op zoek naar een actieve glampingvakantie met de kinderen? Kom eens een kijkje nemen bij Place de la Famille! Tijdens je verblijf doe je mee met een van de toffe speurtochten of andere spelletjes en ontdekkingstochten. Ben je benieuwd? Ik leg je wat meer uit over een paar van de leukste activiteiten voor jou en de kids bij Place de la Famille!

Originele fototochten door omliggende steden

Place de la Famille organiseert al een hele tijd de gaafste speurtochten, maar afgelopen zomer staken zij hun speurtochten in een modern jasje. Zo zijn twee stads-speurtochten, die van Sarlat en Salignac, aangevuld met een fotozoektocht via het Instagramprofiel van de glamping. In Sarlat ga je staan waar de fotograaf moet hebben gestaan en volgt dan de pijl die op de foto staat. Zo bereik je al zoekend je bestemming. In Salignac ga je op zoek naar de ontbrekende letters op de foto’s… Lukt het jou om het mysterie op te lossen?

Speurtochten bij Place de la Famille

Foto’s van Speurtochten bij Place de la Famille

Speur de omgeving af met géocache

De géocache route die in de bossen achter het terrein is uitgezet vraagt om wat meer speurwerk: via de app ‘géocache’ zoek je kleine doosjes (dat zijn ‘caches’… van het Franse werkwoord ‘cacher’ dat ‘verstoppen’ betekent!) tot je alle voorwerpen van het afstreepkaartje hebt gevonden. Dat kaartje mag je pakken uit de eerste cache. En dat cache is vermomd als een vogelhuisje! Een originele en speelse manier om de omgeving te verkennen tijdens een actieve vakantie. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen mee speuren.

Géocache bij Place de la Famille

Foto van Géocache bij Place de la Famille

Of… Kom lekker spelletjes spelen op het terrein!

Blijf je liever wat dichter bij je glamping? Of zijn je kinderen nog te jong voor stadsspeurtochten en géocache? Op het terrein is een speurtocht uitgezet voor de allerkleinsten en één keer per week is er een kinderactiviteit op het plein. Zo zijn Levend Ganzenbord en het Waslijnspel altijd grote hits! Voor degenen die niet weten wat ze zich kunnen voorstellen bij het Waslijnspel: dit is een grappige activiteit waarbij kinderen én ouders een opdrachtkaartje van de waslijn mogen pakken en uitvoeren. ‘Beeld uit dat je kapper bent, en laat het publiek jouw beroep raden’ bijvoorbeeld. Dat kunnen kinderen vanaf 3 met een klein beetje hulp al als de beste. Kinderen van 8 of 9 kiezen en lezen helemaal zelf hun kaartjes!

Ben je na al die activiteiten toe aan wat tijd voor jezelf? Vanwege de kleinschaligheid en het omheinde zwembad kunnen de kinderen ook zelf ‘op pad’ naar bijvoorbeeld het speelkasteel, zodat ouders ook aan elkaar en een goed boek toekomen. Daarnaast organiseert Place de la Famille drie keer per week een gezellige maaltijd op het plein, waarbij het toetje elke week een keer een pubquiz voor de volwassenen is!

Spelletjes bij Place de la Famille

Foto’s van Spelletjes bij Place de la Famille

Al met al is er ontzettend veel te doen en te ontdekken bij Place de la Famille. Het animatieteam wordt niet gemist. Zeker ook in het voor- en naseizoen een aanrader voor wie van ontspannen, ontmoeten en ontdekken houdt! Kom je ook eens kijken?

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Lees meer over Place de la Famille

Place de la Famille

Dordogne, Frankrijk

  • Zwembad met 4 niveaus
  • Gezamenlijke diners
  • Ontdekkingskaarten

Ontspannen, Ontmoeten en Ontdekken, daar staat Place de la Famille voor. Een vakantie in de natuur voor het hele gezin.

Glamping.nl