Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Glamping met cocktails

Zomer, de tijd van de terrasjes en heerlijke drankjes! Elke keer als ik op een terrasje in de zon zit, kan ik zo genieten van een super lekkere cocktail. Maar helaas past een terrasje niet elke dag in mijn planning. Ook lukt het mij niet om op vakantie zo een lekkere cocktail te maken, omdat ik simpelweg niet alle ingrediënten ervoor heb. Daarom dacht ik bij mezelf: he, wat zijn nou makkelijke cocktails om te maken op vakantie? In dit blog geef ik je daarom de makkelijkste cocktails om te maken tijdens een glamping vakantie!

Wijn en cocktails

Als ik op vakantie ga, ga ik vaak naar Frankijk – het land van de wijn. Na een paar dagen wijn te hebben gedronken, heb ik vaak zin in een ander drankje. Toen kwam het idee in me op om wijn te combineren met andere drankjes! Misschien gek, maar echt heerlijk. Een van mijn favorieten is de Carrozza, een glas frisse witte wijn met een scheutje bessenlikeur erin!

Ben je deze zomer in Spanje? Dan is de Tinto de Verano echt een aanrader om te maken. Mix een half glas rode wijn met een half glas bitter lemon of 7-UP  – en om het helemaal af te maken een schijfje sinaasappel erin!

Tinto de Verano - Cocktail

Thee en cocktails

Om het nog gekker te maken: theecocktails. Hoe gek het ook klinkt, de combinatie is verrukkelijk. De tannines in de thee mixen namelijk perfect met de zuren van alcohol. Maak een kopje Earl Grey thee, laat dit afkoelen en mix dit daarna met een scheutje Wodka, 1 eetlepel honing, een schijfje citroen en wat ijsklontjes. Deze theecocktail is een van de verfrissendste cocktails die ik ooit heb geproefd – zeker met het warme zomer weer!

Meer fan van groene thee? Mix dan een glas groene thee met een scheutje gin, citroensiroop, een schijfje limoen en een takje verse munt! Ook zonder de gin is het een heerlijk verfrissend drankje. Ook kun je spelen met het fruit dat je erin doet, wissel bijvoorbeeld af met sinaasappel of aardbeien.

Cocktails

Frisdrank en mocktails

Vroeger was ik altijd jaloers op mijn ouders wanneer zij cocktails dronken. Ik vond ze er zo mooi uitzien dat ik me altijd afvroeg waarom ik zelf niet zo’n drankje mocht drinken. Nu snap ik dat natuurlijk! Maar cocktails zijn ook gemakkelijk te maken zonder alcohol, de mocktails. Hierdoor kunnen de kinderen ook lekker meegenieten.

De Nojito is er hier een van: mix een half glas 7-UP met een half glas bitter lemon en een paar blaadjes munt. Maar wat kinderen helemaal lekker gaan vinden, is de Blond Cola – Half glas cola, één bol vanille ijs en een toef slagroom! Smullen maar!

Glamping met Cocktails, mojito

Cocktails maken jouw glamping vakantie echt een glamping vakantie!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl