Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De glampingvakantie van… Margje

Vind je het ook zo leuk om ervaringsverhalen te lezen? Blijf dan zeker verder lezen! Vandaag een blog met negen vragen over de Glamping vakantie van een ervaren glampeerder: Margje Hoogland van Goboony aan het woord.

glamping goboony

Foto: Margje Hoogland

1. Wie ben je?

Mijn naam is Margje, ik ben 24 jaar en ontzettend gek op reizen. Zodra het kon trok ik de wijde wereld in op zoek naar nieuwe landen en culturen. Per toeval kwam ik bij Goboony terecht en daar werd de droom van het reizen in een Volkswagen busje (als kind had ik altijd een poster met een busje boven mijn bed) weer aangewakkerd. Niet veel later was ik zelf trotse eigenaar van een Volkswagen T3.

2. Waar kennen we je van?

Bij Goboony houd ik me intussen al een aantal jaar bezig met de marketing en communicatie. Wekelijks schrijf ik meerdere blogs, je ziet mijn hoofd wel eens voorbij komen op de social media kanalen, je kunt me tegenkomen op beurzen en ik onderhoud contacten met mensen in de reis- en kampeerwereld.

3. Waar denk je aan bij het woord Glamping?

Net even iets luxer kamperen dan in een tentje die je zelf eerst nog op moet zetten, als het even tegenzit, bij slecht weer. Het kan een luxe ingerichte tent zijn of een huisje op wielen waarbij je alleen even de luifel uit hoeft te draaien op de plaats van bestemming. Verder is het gewoon genieten. Het buiten leven, de vrijheid. Eigenlijk een beetje: wel de lusten en niet de lasten van het kamperen.

4. Waar en met wie heb je geglampt?

Ik heb al een aantal keer geglampt. Mijn eerste ervaring was in een Volkswagenbusje, die ik via onze site heb gehuurd samen met mijn vriend. Het was in februari en de gevoelstemperatuur was -15. Op de camping hadden we een privé hottub en er was een sauna aanwezig. Zo werd het toch heel comfortabel. Nu trekken we er vaak op uit in ons eigen busje. Weekendjes weg in eigen land en een paar weken naar Frankrijk. We zijn ons busje van binnen aan het verbouwen om het nog comfortabeler te maken. We gaan binnenkort namelijk 4 maanden weg.

glamping busje

Foto: Margje Hoogland

5. In wat voor glampingaccommodatie verbleef je?

In een gehuurd Volkswagen busje en later in die van mezelf. Overigens is een Volkswagenbusje misschien niet de meeste luxe manier van glamping. Op Goboony vind je campers die een stuk groter en luxer zijn. Inclusief douche en toilet en veel ruimte. Stiekem wil ik daar ook nog eens mee weg, dat lijkt me pas echt glamping.

6. Viel het je mee of tegen?

Het valt altijd mee. Dat is zelfs nog zacht uitgedrukt; ik vind het fantastisch! De vrijheid, het leven in het nu, het teruggaan naar de basis terwijl je niet heel veel comfort op hoeft te geven, het buiten zijn. Het is ontzettend genieten.

7. Wat vind je fijn aan glamping?

Eigenlijk net als wat ik hierboven al zei. Je gaat echt even terug naar de basis; de enige twee dingen waar je over na hoeft te denken zijn “waar rijden we naartoe en wat eten we?”. Voor de rest ga je gewoon mee met de flow, heb je tijd voor jezelf en voor elkaar. En aan het einde van de dag kruip je gewoon in een comfortabel bed.

8. Aan welk type vakantieganger raad je glamping aan?

Aan iedereen die graag wil kamperen maar toch van een beetje luxe houdt. Krijg je bij kamperen visioenen van tentjes die in een plas water staan, of juist van ochtenden waarbij je aan je platte matje op de grond kleeft van de warmte, maar houd je wel van de gezelligheid op de camping en het buiten zijn? Probeer dan eens glamping! Huur een luxe tent of ga op pad met een camper en ervaar het beste van twee werelden.

9. Heb je tips voor mensen die voor het eerst gaan glampen?

Bedenk goed welke manier van glampen jou het fijnst lijkt, zo kun je er optimaal van genieten!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Hendriks Wijkje

Drenthe, Nederland

  • Paarden verzorgen
  • Verse eitjes en broodjes
  • Barbecue avonden

De kinderen verzorgen hier een paard en kunnen elke avond een rondje rijden. Kom je ook van het boerenleven proeven in Drenthe?

La Guyonnière

Vendée, Frankrijk

  • Keuze uit 5 luxe Lodges
  • 15 minuten van het strand
  • Animatieprogramma

Camping Village de La Guyonnière is een echte familiecamping in de Vendée in Frankrijk. Ontdek glamping in de luxe Lodges aan het water!

Sprookjescamping

Vechtdal, Overijssel, Nederland

  • Kinderparadijs
  • ANWB Top Camping 2018
  • Elke dag animatie

Beleef een sprookjes vakantie in één van de glamping accommodaties op de Sprookjescamping. Geweldig voor gezinnen met kinderen tot 10 jaar!

Glamping.nl