Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De glamping vakantie van… Marleen Schrijver

Vind je het ook zo leuk om ervaringsverhalen te lezen? Blijf Glamping.nl dan volgen! Vanaf nu plaatsen we eens in de zoveel tijd een blog met negen vragen over de glamping vakantie van een ervaren glampeerder. Marleen Schrijver van blauwbusje.nl trapt af!

1.Wie ben je?
Marleen, 31 lentes jong, ondernemend, enthousiast over (te) veel dingen, loopt hard, steeds op zoek naar een balans tussen bezig en zen zijn, trotse eigenaar van een te gek (al zeg ik het zelf…) blauw busje. Ik woon in Zwolle, samen met Niek.

2. Waar kennen we je van? 
Van blauwbusje.nl, de website van het blauwe busje welke we verhuren. Daarnaast heb ik voor een aantal websites een blog mogen schrijven over mijn eigen avonturen in het blauwe busje.

3. Wat is het eerste wat bij je opkomt bij het woord glamping?
Kamperen met het gevoel van vrijheid. Dat zit hem er voor mij niet perse in een luxe ingerichte tent.

4. Waar en met wie heb je geglampt?
Vorig jaar zomer heb ik samen met Niek een roadtrip van 10 weken door Europa gemaakt met ons blauwe busje. Camper ingepakt, kaart van Europa mee en gaan met die banaan. We hadden een grof plan: Normandië, Bretagne, Portugal, Spanje en misschien Italië en/of Kroatië? Het plan was om vooral geen plan te hebben en te kijken wat er zoal op ons pad zou komen.
In een vogelvlucht onze route: we zijn via de kust van Frankrijk naar beneden gereden. Na een surfweek in Mimizan zijn we via, Noord Spanje, Portugal, Zuid Spanje via de kust richting Barcelona gereden. In Barcelona besloten we spontaan de boot te nemen naar Ibiza. Na een 5 dagen Ibiza zijn we via de Pyreneeën dwars door Frankrijk weer terug naar Nederland gereden.

5. In wat voor soort glamping accommodatie verbleef je?
In het blauwe busje, een VW T2 camper met vier slaapplaatsen. Ons ‘huisje’ en onze eigen spullen hadden we altijd bij ons en we hebben veel van Europa gezien! Het wildkamperen wisselden we af met campings. Zelf houden we van kleinschalige campings waar je de persoonlijkheid van de eigenaren in terug ziet.
Tijdens het wild kamperen hebben we op de tofste plekken geslapen: bij een klooster op een berg in Spanje, op een fantastisch mooie klif aan de zee in Portugal. Helemaal gratis en voor niets…

6. Viel het je mee of tegen?
Doordat we geen strak plan hadden, zijn we spontaan bij verschillende leuke dingen uitgekomen: zo kwamen we in Portugal terecht bij een sardientjes feest, in Spanje bij een dorpsfeest met groots vuurwerk en kampeerden we op te gekke slaapplekken die we in de boekjes nooit hadden gevonden.
Doordat je niet weet waar je vanavond of morgen slaapt, leef je erg in het moment en dat is prettig. In het ‘gewone’ leven worden we met zijn allen nogal eens opgeslokt door de dagelijkse dingen en vergeten we soms te genieten. Ik althans wel… Zo in het moment leven is erg fijn.
Doordat je wild kampeert en niet altijd alle faciliteiten (zoals een douche, toilet, wasmachine) bij de hand hebt moet je soms improviseren. In het begin was dit soms lastig, maar ik heb gemerkt dat ik hier steeds makkelijker in werd en er altijd wel een oplossing kwam.

7. Wat vind je  fijn aan glamping?
Door een tijd te leven in een camper ga je terug naar de basis. Je hebt weinig spullen, niet altijd internet (heerlijk overigens), veel tijd om na te denken, te lezen, te praten. Alles gaat in een wat lager tempo en kost net iets meer moeite om het voor elkaar te krijgen.
In het gewone leven gaat alles snel, we willen veel, moeten veel (of denken veel te moeten). Zelf ben ik erg gaan nadenken over wat ik eigenlijk allemaal wil in het leven, dit klinkt misschien wel heel zwaar als ik dat zo op schijf. Zo zwaar is het helemaal niet. Volgens mij heeft ieder mens wel dromen, plannen, ideeën die door de beslommeringen van alledag te weinig aandacht krijgen en blijven liggen. Zonde eigenlijk…

8. Aan wat voor type vakantiegangers raad je glamping aan?
Het blauwe busje raad ik aan, aan iedereen die zin heeft aan een avontuur! Vrijheid, blijheid en de wereld ontdekken, in een rustig tempo. Als dat je aanspreekt is kamperen in een VW T2 kamper zeker iets voor jou.

9. Heb je tips voor mensen die voor het eerst gaan glampen?
Laat de boel de boel en geniet… En doe vooral waar je zin in hebt!

Wil jij ook je glamping ervaring delen in deze reeks blogs op Glamping.nl? Of je nu voor het eerst hebt geglampt of met elke vakantie de kans grijpt om luxe te kamperen… Stuur even een mailtje naar suzan@blogs4travel.nl!

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Finca Les Coves

Spanje

  • Kamperen met een vleugje luxe
  • Eén met de natuur
  • Ideaal voor de rustzoeker

Op een schitterend landgoed vlakbij Alicante, staan deze luxe accommodaties met privé sanitair. Finca Les Coves is ongerept en puur.

Categorieën

Tenuta Coste da Sole

Le Marche, Italië

  • Ecologische agriturismo
  • Uitzicht op de heuvels
  • Speeltuin en zwembad

Een perfecte plek voor zowel rustzoekers als liefhebbers van een actieve vakantie in de natuur. De regio Le Marche biedt het allemaal.

Glamping.nl