Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kamperen in stijl

Kamperen in een klein tentje, matje op de grond en koken op een klein camping gasstelletje… Dat willen wij Nederlanders niet meer, toch? Toch willen we wel echt het échte campinggevoel houden, maar dan in stijl! Daarom is dé trend van tegenwoordig glamping, ofwel glamorous camping.

De Nederlandse kampeerders verkiezen steeds vaker een luxere accommodatie boven de ‘gewone’ tent. In 2014 koos 67 procent voor een stacaravan, 27% voor een bungalowtent en 3% voor een lodgetent. Van het aantal boekingen voor de stacaravans koos 52% voor de meest luxe stacaravan (Excellent).

Waar bij Nederlanders glamping vooral bekend staat als ‘glamorous camping’, interpreteren Fransen glamping als een bijzondere buitenbeleving, die verder gaat dan een luxe vorm van kamperen. In no-time ontwikkelen zich bijzondere logeerplekken, zoals o.a. boomhutten, waterhuisjes, omgebouwde wijnvaten en openluchttenten om optimaal van de sterrenhemel te genieten.

Een hieruit voortvloeiende variant is de boutique-camping: kamperen in eigenzinnige onderkomens met originele interieurs en unieke inrichtingen. Voorbeelden zijn Camping du Midi en Domaine les Moulins op het eiland Noirmoutiers met keuze uit verblijf in een tipi, Robinson Crusoe-lodge of safaritent. En in het Zuid-Franse Serignan Plage (ook een camping van glamping.nl!) zijn diverse strandhuisjes, de zogenaamde ‘cabanes’, thematisch ingericht en zijn de decor-accessoires te koop.

Ben jij al om? Niet slapen op een matje, maar gewoon op een boxspring. De tent is nog wel een tent, maar is verder voorzien van alle luxe: een keuken met gasfornuis en oven, volledig gemeubileerd en zelfs een ligbad. Glamping is kamperen in stijl.

accommodation-cube-suite-5

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Glamping.nl