Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Ontspannen en ontstressen op vakantie? Deze apps helpen je!

De zomer(vakantie) is eindelijk aangebroken. Grote kans dat ook jij binnenkort vertrekt naar je vakantieadres. Overnachten in een luxe glampingaccommodatie en ontspannen maar! Kun je het wel gebruiken om te ontstressen? Of vind je het lastig om op vakantie je zorgen los te laten? Dan zijn er gelukkig genoeg apps die je hierbij kunnen helpen. Ik vertel je meer over mijn drie favorieten. 

Ontspannen en ontstressen op vakantie - yoga

Foto: Marion Michele via Unsplash

Een handige tip vooraf

Apps die je helpen om te ontspannen en ontstressen op vakantie zijn geweldig, maar ze verbruiken wel data. Zorg er dus voor dat je vertrekt met genoeg MB’s, maar zorg er ook voor dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Kies je voor prepaid van Simyo? Dan kun je een keuze maken tussen een van de prepaid internet bundels. Het grote voordeel is dat je van tevoren bepaalt hoeveel je uitgeeft en je via de Simyo app goed overzicht bewaart over je verbruik. Wil je even offline gaan? Zet je bundel dan gewoon tijdelijk uit. Wel zo fijn op vakantie! 

Buddhify

Wanneer het gaat over ontspannen en ontstressen is meditatie een term die niet weg te denken is. Misschien mediteer je al in het dagelijks leven of sta je er juist nog nuchter tegenover. Redenen waarom mediteren goed voor je is zijn er in ieder geval genoeg. Een vakantie is wat mij betreft het ultieme moment om te (beginnen met) mediteren. Dan heb je eindelijk echt de tijd om te ontspannen en aan jezelf te denken. Tip: download de app Buddhify. Aan de hand van enkele keuzes kom je uit bij een meditatie die op dat moment top is voor jou. Extra ideaal is dat je zelfs kunt aangeven dat je op vakantie bent en zo een meditatiesessie krijgt die daarop aansluit. Ideaal voor ‘s avonds of ‘s ochtends in je glampingaccommodatie.

White Noise

Wil je een keer op tijd slapen, maar is het nog rumoerig op de camping? Of is het te warm om in slaap te kunnen vallen? White Noise biedt uitkomst. Zet een van de geluidsfragmenten op en je valt binnen no time in slaap. Van het geluid van regendruppels die op je tent vallen tot aan een kabbelende zee of een kampvuur. Voor welk geluid kies jij? 

Ontspannen en ontstressen op vakantie - het geluid van de zee

Foto: Fuu J via Unsplash

Happify

Aangezien je op vakantie even niets hoeft en alles mag, denk je opeens na over van alles en kom je tot nieuwe inzichten. Niet voor niets zeggen mensen vaak dat ze zichzelf hebben leren kennen op reis. Herken je dit? Dan is Happify het downloaden waard. Simpelweg helpt deze app je op weg naar een gelukkiger leven. Wat blijkt? 86% van de gebruikers die de app 3 à 4 keer per week gebruiken, voelen zich na twee maanden gelukkiger. 

Ontspannen en ontstressen op vakantie - Happify Ontspannen en ontstressen op vakantie - Happify app

Hoe je tot dit resultaat komt? Door zogenaamde “tracks” te voltooien. Deze tracks zijn opgedeeld in thema’s zoals “Family & Kids” en helpen je bijvoorbeeld om meer me time in te bouwen in je leven. Misschien een goed idee om elke vakantiedag één track te volgen? 

Dit blog is geschreven in samenwerking met Simyo. 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

10

Italia Lido

Familie Meertens, 4 december 2018

Prachtige ligging

Prachtige ligging. De logde tent staat op een tallud, je kijkt heel mooi op de Lago Maggiore. Aardig personeel, lekker Italiaans eten.

Tips in de omgeving

Stresa, met de kabelbaan naar boven. Van daaruit heb je prachtig uitzicht over 7 meren en kun je heerlijk wandelen. Lago ‘d Orta is ook erg mooi, wel wat rustiger dan de Lago Maggiore.

Bezocht Italia Lido in juni 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl