Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Uitgelicht: verblijven in een Tipi

Nu we op het moment even niet kunnen reizen ben je net als ik vast alweer aan het uitkijken naar je volgende glampingvakantie. Of je deze luxe manier van kamperen nu voor het eerst wilt proberen of net als wij al meerdere keren hebt mogen genieten van een glampingvakantie, inspiratie opdoen is altijd leuk. Daarom licht ik in dit artikel de Tipi accommodatie uit. Velen van jullie hebben hier vast nog niet in overnacht en dat is zonde, want verblijven in een Tipi is fantastisch! Waarom? Dat ga ik je nu vertellen.

Verblijven in een Tipi - Glamping.nl

Foto van Daniel Brubaker via Unsplash

De tijdreis van de Tipi

De Tipi is niet nieuw, deze werd namelijk al gebruikt door de nomaden. Het diende vroeger vooral als een eenvoudig “huis” dat gemakkelijk van A naar B kon worden vervoerd. Bovendien kon men de tent in een mum van tijd opzetten en vervolgens weer afbreken. Daarnaast was de tent groot genoeg voor het hele gezin. Daarom werd deze royale tent graag gebruikt. Tegenwoordig is de Tipi een populaire accommodatie, die veelal te vinden is op campings en vakantieparken. Vier vakantie in een glampingaccommodatie met een vleugje wilde westen.

De voordelen van verblijven in een Tipi

Kies je voor een Tipi, dan verblijf je in een comfortabele accommodatie. Doordat de tent rond en hoog is, is er genoeg ruimte om vakantie te vieren. Hoewel de Tipi’s vroeger gemaakt werden van dierenhuiden, worden ze tegenwoordig van canvas gemaakt. Wel zo prettig én diervriendelijk. Afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap en jouw behoefte aan luxe, kun je kiezen uit verschillende soorten en maten Tipi’s. Zo zijn er tenten met meerdere slaapvertrekken en kun je zelfs maaltijden bereiden in je eigen keuken. Hierdoor voldoet deze traditionele tent aan de wensen van echte glampingliefhebbers die op zoek zijn naar wat luxe en comfort tijdens hun vakantie.

Verblijven in een Tipi - Glamping.nl

Foto van Free Photos via Pixabay

Vakantie vieren in Europa

Wij zijn niet de enige die dol zijn op Tipi’s, want we zien deze traditionele accommodatie terug in verschillende landen binnen Europa. Zo zie je hier ons totale aanbod van de tenten. Naast de populaire vakantielanden Spanje en Frankrijk is de tent ook terug te vinden in onder andere Zweden, Slovenië en Portugal. Voor de vakantiegangers die toe zijn aan een nieuwe of bijzondere ervaring is er dus genoeg aanbod aanwezig op onze site. Liever in eigen land blijven? Dat kan ook, want in Nederland zijn er ook genoeg Tipi’s te vinden.

Ben jij al enthousiast geworden over de Tipi? 

Ook gek op Glamping? Join the team!

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Categorieën

Pagina delen

8

Green Garden

Familie Kreike, 16 februari 2016

Top camping!

Personeel Camping Green Garden is zeer behulpzaam. Een goede tafel in een restaurant reserveren is geen probleem. Men loopt zelf even naar de caravan toe om e.e.a. te bevestigen. Een trapleuning maken? De volgende dag staat er een monteur om deze te realiseren. Green Garden ligt centraal tussen de gezellige plaatsjes Sirolo en Numana. Strandservice is ook goed geregeld. En, alhoewel de oven klein is… als je vroeg bent eet je heerlijke nog warme verse croissantjes!

Bezocht Green Garden in juli 2016 met gezin.

Bestemming bekijken

Glamping.nl